GündemManşet

Terörist Söylemi Tutuyor: Çanakkale'de 'Evet'çi İşkencesi

0

Canakkale’de anayasa değişiklik paketi rederandumuna ilişkin ‘hayır’ bildirisi dağıtan Halkevciler polis tarafından gözaltına alındı. Polis gözaltına aldığı iki Halkevciye sözlü ve fiziki işkence uyguladı

Gelibolu pazarında bildiri dağıtan ve afişleme çalışması yapan Halkevciler, anayasa değişiklik referandumunda halkın ‘hayır’ oyu kullanmasını istedi.

Gelibolu polisi ‘hayır’ çağrısının halkta yoğun karşılık bulması ve ilgi uyandırması üzerine Halkevcileri “298 Sayılı Kanuna Muhalefet” gerekçesiyle gözaltına aldı. Karakolda polisin isnat ettiği suçlamayı imzalamayan Halkevcilere, polis önce bağırıp, hakaret etti. Sonrasında ise sağlık raporu almak için arabaya bindirilen Halkevcilerin çantalarına zorla el koymaya çalıştı. Halkevcilerin çantalarını vermek istememesi üzerine altı polis, bir Halkevciyi karakolun önünde tekme tokat dövdü. Polisler amirlerinin “kameralar açık” uyarısıyla buradaki saldırılarına son verdi.

”Dağa çıkın da öldürelim sizi, böyle uğraşmayalım”
Sağlık kontrolüne götürdükleri Halkevcilere yolda da şiddet uygulayan Gelibolu polisi, hastanede de saldırısını sürdürdü. Polis, sağlık personelinin gözleri önünde gözaltındakilere “Dağa çıkın da öldürelim sizi, böyle uğraşmayalım sizinle” dedi. Bu sözlere “AKP’nin anayasasına hayır demek suç mu” karşılığı veren Halkevcilere polisin yanıtı yine saldırı şeklinde oldu.

‘Evet’çi polislerin saldırgan tutumu sağlık kontrolü sonrasında da devam etti. Karakolda çanta araması yapan polis “Yavaş boşalt lan çantayı, belki içinde bomba var, yavaş ol yoksa senin için kötü olur” gibi sözlerle tehditlerini sürdürdü. Polis Halkevcilere “Bundan sonra bildiri dağıtır hayır derseniz sizi mahfederim, 6 tane dosyam var bir tane daha eklenir” dedi. Bu sırada karakola gelen bir diğer polis de “Hayırınızı s…” diyerek gözaltındakilere tekrar saldırdı.

Gözaltı işlemlerinin ardından serbest bırakılan Halkevciler, doktordan aldıkları darp raporuyla işkence uygulayan polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Sendika.Org

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.