ManşetYeşillerden

3. Köprüye Karşı 2 Milyon İstanbullu’dan 2 Ekim Çağrısı

0

Istanbul’da yapılması planlanan ve 2 milyon ağacın kesilmesine, hayvanların yaşam alanlarının tahrip olmasına, havanın ve suyun kirlenmesine neden olacak 3. köprü projesini durdurmak için Yeşiller Partisi’nin başlattığı “2 Milyon İstanbullu” kampanyasının basın toplantısı 2 Eylül Perşembe günü saat 11.00’de Taksim Hill Oteli’nde gerçekleştirilecek. Ünlülerin, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının katılımıyla düzenlenecek basın toplantısında İstanbul halkı, 3. Köprüye karşı 2 Ekim’de saat 20.00’de gerçekleşecek büyük eyleme davet edilecek.

yeniLogo-yaziİstanbul’un trafik sorununa çözüm olmayacağı bilim insanları tarafından ortaya konan projeden vazgeçilmesi ve alternatif projelerin değerlendirilmesi için ortam yaratılmasını amaçlayan kampanyaya çok sayıda sivil toplum kuruluşu, meslek örgütü ve ünlü destek veriyor. Yarınki basın toplantısına da katılacağını açıklayan destekçi bazı kişi ve kurumlar şu şekilde: Doğa Derneği, Greenpeace, Yeşil Adımlar Derneği, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, İstanbul S.O.S İnisiyatifi, İstanbul Tabip Odası, Maltepe Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Mehmet Ali Alabora, Pelin Batu ve Dr. Zerrin Bayrakdar (Yıldız Teknik Üniversitesi).

Bununla birlikte, kampanya koordinatörü olan Serkan Köybaşı, 2 Eylül’de yapılacak olan basın toplantısına da herkesi davet etti. Davet şu şekilde: İstanbulluların katılımıyla 2 Ekim’de saat 20.00’de gerçekleştirilecek büyük eyleme tam bir ay kala düzenlediğimiz bu geniş katılımlı basın toplantısına bütün basın mensuplarını ve halkı davet ediyoruz.

www.2milyonistanbullu.com

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.