Köşe Yazıları

Yazar Bazen Yazmak İstemez

0

Yazarlar Bazen yazmak istemez, işte tam da öyle..

Sıcağın son demleri, dışarıda hafif bir esinti, sonbahar ilk gelişlerini hissetiriyor, geceleri serin, ürperiyorsunuz, gündem yoğun ve karmaşık, nerden nasıl başlanır kestiremiyorsunuz.

Vicdani ret yazacaktınız güya ama gündem değişmiş ALLİANOİ gündeme bomba gibi düşmüş, o güzelim su perileri toprağın altınai hangi akla hizmet gömülürken, nefesiniz yetmiyor, sarıl diyor şeytan onlara, sıkıysa beni de gömün diyor demek geliyor, serde delilik var, yapar mıyım yapabilirim belli olmaz.

Diğer taraftan referandum tartışması,  öyle bir süreç ki, en yakın arkadaşlarla hiç olmadığımız kadar kavgalıyız, bu halden sıkıldım, bitse diyorum referandum , dostluklarımızı daha fazla zedelemese.

ÇİAT da tam düşüdnüğümüz noktadayız, hala çocuklar serbest değil, bu noktada yaptığımız ciddi çalışmalar var, zamanı geldiğinde paylaşacağız ama Yeşil Gazete okunmuyor mu , neden aramızdan katılım olmadı merak ediyorum, kimsenin çocuklar için yapacağı bir şey yok mu, bence vardır, hepimiz çocuk olduk zira.

Tarlabaşı ise malum, bizim yıllardır yürüttüğümüz mücadele de, ne yazık ki yeni bir düş kırıklığı, olmuyor kalbim bu kadar yenilgiyi kabul etmiyor. Rantsal dönüşüme hayır diyoruz, demekle mi kalıyoruz anlamıyorum. Biz hep diğer taraftayız neden?

Ben bu köşede istediğimi yazabilir miyim, yazarsam bu özgürlük müdür yoksa, karmaşamı bilmiyorum, bunu da keşke birileri bana açıklasa? Şöyle Yeşil Gazete ilkelerine uymayan bir ayzı yazsam , birileri dur demez mi, nerden çıktı bu demeyin, biraz araştırın Yeşil Gazete dışını anlayacaksınız.

Akşam Dünya Basketbol şampiyonası  açılışını izledim ve neden Müslüm Gürses o açılışta vardı anlamadım. Bizim kültürümüzde arabesk yok oysa, nasıl bir mantıktır anlamadım. Hadi geçtim Fazıl Say’ı ama Kerev Görsev, Ayten ALPMAN, Ayla ALGAN, Arif SAĞ neden yoktu anlamadım, tamamen EVETçi bir bizi belki de böyleyiz bilmiyorum tanıtan bir şöleni izledim ve pardon anlayamadım.

Aksarayda bir direniş gerçekleştirdik. İşte şöyle.

Şubat 2010 tarihinde Medaş Aksaray Kesme Açma Taşeron Firmasında dışardan mühendis olarak hizmet vermeye başladıktan sonra, 1 haziranda köle gibi, ihaleyi çalıştığım firmanın kaybetmesi sonucu 2 alternatifim vardı, ya onlarla Yalovaya gidecektim, yada kalan firmanın koşullarına paşa paşa uyacaktım , tabi beni isterlerse , zira her 11 ayda Alarko şirketi, endeks okuma-kesme açma -arıza işlerini ihale ile taşeron firmalara vererek asıl işleri onların deyimiyle uzman ekipler yapıyor.

Sonuçta 1 haziran da başladığımız yeni firmamızdan 4 ağustosa kadar para alamayınca, daha önceki firmamızda yaptığımızdan eğitimler toplantılar sonucunda işi bıraktık, karşımda Medaş Müdürü olan kişi Eneiştem olmasına rağmen, ki bu kısmı cidden zordu benim açımdan ama yapmıştık bir kere, geri dönüşü yoktu, aylardır paramızı alamamıştık, üstelik taşeron firmalar, yol ve yemek gibi olanaklarınızı vermiyor, maaşlar düşük ve insanlar sabah 8 den gece 11lere dek çalışıyor, Medaş’ta sadece biz değil, burada ismini açıklamayı etik bulmadığım diğer kentlerde de eş zamanlı iş bırakmalar yaptık, insanalrın elektriğini kesemedik, arızalı sayaçlarını sökemedik, MEDAŞ bize yer evrmediği için her sabah kahve de yaptığımız toplantılarımızı yapamadık AMA sonuçta

İŞÇİLER artık ALORKO’NUN personeli ve sözleşmeleri 11 aylık değil, paralarını taşaren firmadan değil ALARKO’dan alacak.

Artık kahvede değil MEDAŞ’ın bize tahsis ettiği yerde sabah toplantılarımız yapacağız.

Mühendise ne gerek var diyen Taşeron Firmalara inat, Mühendisler bu firmalarda tek yetkili kılındı.

Çalışma planları iyi yapılacak ve uzun mesai saatleri olmayacak.

Sizlere nasıl görünür bilemem ama biz çok şey yaptığımızı düşünüyoruz. Arkamızda kimse olmadan ,30+1 kişi ile , artık 11. ayda işçiler şimdi ne olacak endişesi yaşamayacak

Bu süreç yeniden anımsattı ki eğer birbirimize güvenir ve pes etmezsek kazanamaycağız bir savaş yok.

Arkadaşlar bana müsaade cidden bu kadar savaştan sonra kendimi yorgun ve yitik hissediyorum. Vicdani Reddi ise yazacağım devamını, kendi nedenlerimi, kimbilir belki buna aramızdan katılmak isteyen olur. Eğer bizler yapmazsak yapacak başka kimse yok. Ve zaman aleyhimize işliyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.