Yeşeriyorum

Kongre Sonrası Düşüncelerim…

0

6 Haziran 2010 tarihinde Ankara’da düzenlenen Yeşiller Partisi 1.Olağan Büyük Kongresi Mış gibi değil güzel bir kongre olmuştur, emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum. Yeni dönemde görev alan  arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.

Kongreye katılmak için Ankara’ya giderken daha önce yaşadıklarım ışığında çok fazla iyimser olduğumu söyleyemem. Bütün  yazılan çizilenlere rağmen gerekli özenin gösterilip gösterilmeyeceği konusunda tereddütlerim vardı. Fakat kongre sonrası ayrılırken kendimi daha iyi hissetim ve şimdi partimiz ve yapabileceklerimiz hakkında çok daha iyimserim. Kongrenin yeşiller için ve yeşillerin üstlendiği misyon açısından ülkemiz için önemli bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum.

Eksikler yok muydu, vardı. Katılım yeterli  miydi, hayır değildi. Bütün gündem maddeleri hak ettiği gibi işlenebildi mi, hayır işlenemedi. Bütün katılımcıların oy verebilmesi için zaman doğru kullanılabildi mi? Hayır kullanılamadı. Ama bütün bunlara rağmen güzel bir kongre oldu. Neden;

Bir;  kongrenin hazırlanışında bir ciddiyet vardı. Bunu hissettik ve gözlemledik. Görev alan arkadaşlar işlerini ciddiyetle yaptılar. Hepsini kutluyorum. Pankartlar  özenle hazırlanmış ve asılmıştı. Kongre için seçilen Petrol İş sendikasının salonu hem kongre için uygun hem de güzel bir salondu. (Mikrofonlar da düzgün çalışsa daha iyi olacaktı).

İki; meclis üyeliği için bir bağımsız adayın çıkması ve kazanması, eş sözcü adayı olarak iki erkek adayın yarışması kongreyi mış gibi olmaktan çıkardı. Kadın, erkek çok daha fazla adaylarımız olsa, çok daha listeler hazırlansa ve hizmet için yarışılsa tabii ki daha da  güzel olacaktı ama yine de bu sonuç eksiklere rağmen güzel.

Üç; parti kuruluşunda emeği yadsınamaz olan, deneyimli arkadaşımız Ümit’in ve örgütlü mücadele deneyimi ve düşünsel birikimleri  ile partimize çok şey katacağını inandığım Yüksel Selek hanımın eş sözcülüğü paylaşması Partimiz açısından önümüzdeki dönemde daha sorunsuz, uyumlu ve birbirine güç veren bir eşsözcülük yaşanacağını göstermektedir. Hem parti vizyonu  hem de gündemdeki sıcak konularda müdahil olabilme ve eşsözcülüğün hakkını verebilme açısından seçilen eşsözcülerimizin partimize yeni bir ivme katacağına inanıyorum.

Dört; parti meclisimiz ve diğer parti organlarına seçilen arkadaşlarımız kimsenin zorlaması olmadan çalışmaya gönüllü arkadaşlarımız içinden seçilmiştir. MYK da bu arkadaşlar içinden seçilecektir. Bu, bundan sonraki parti çalışmalarının daha ciddiye alınacağına ve görev alan arkadaşların üzerlerine düşen görevi ellerinden gelen en iyi şekilde yapmaya çalışacağına dair beklentimi güçlendirmektedir. Bu arkadaşlarıma da   kolay gelsin diyorum.

Beş; Yeşiller Partisi bu kongreden güçlenerek çıkmıştır. Kendi kabuğunu kırmıştır. Örgütlenmedeki bütün eksiklerimize ve daha işin çok daha başında olan küçük bir parti olmamıza rağmen gelecek süreci göğüsleyebileceğimize, daha iyi örgütlenebileceğimize  ve büyük işler başarabileceğimize dair inancımızı tazelemiştir.  Partiyi kongreye kadar bütün imkansızlıklara rağmen büyük bir özveriyle taşıyan eşsözcülük yapmış arkadaşlarımız Bilge’ye, Hüseyin’e, Dilaver’e, Ümit’e ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Bütün bunlardan dolayı Yeşiller Partisi 1.Olağan Kongresi güzel geçmiştir. Hepimize ve ülkemize hayırlı olsun.

Saygı ve sevgilerimle.

Mustafa Tuncaelli

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.