Yeşeriyorum

GÜNLERİN GETİRDİĞİ

0

 

 YENİ BİR DÖNEME DOĞRU

Yeşiller Partisi Köksalıyor

Yeşiller Partisi kurulduğundan bugüne aslında bir parti için kısa sayılabilecek dönemde varoluşunu sağlamayı başarmış gibi görünüyor.Bu hiç te küçümsenebilecek bir başarı değil.efes2 228

Yapısıyla ayrıksı, söylemiyle farklı, üyeleriyle ve sempatizanlarıyla herkese çekici gelen bir parti kurmuş olduğumuzu rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz. Kuşkusuz bu başarının altında kuruluş aşamasındaki titizlenmenin, parti programı yazılırken oluşturulan demokratik geleneklerin büyük katkısı var. Yeşil düşünce böylelikle bu topraklara tohum saçmış, şimdiden çok sayıda insanın umudunu yeşertmiştir. Bu tohumlara iyi bakarsak tüm Türkiye’yi yeşile boyamamak için bir neden yok.Kuruluşu büyük ivme kazanan parti örgütlerimiz bu dönüşümün adeta habercisi.

Umudumuz Yeşeriyor

Siyasetin solundaki derin boşluk derin devlet operasyonlarıyla doldurulmaya çalışılırken hala halkı ucuz numara ve komplolarla kandırabileceklerini düşünenlerin zavallılığı gözlerden kaçmıyor. Kendini ‘’sol’’ olarak yutturmaya çalışanların aslında bunu sadece bir etiket olarak taşıdıklarını , somut konular tartışıldığında ani bir dönüşle içe kapanmacı, antidemokratik politikaların sözcülüğünü üstlendiklerini görmek artık şaşırtmıyor bile. Klasik bir solcu ile konuşmak artık iyice sıkıcı bir hale gelmeye başladı. Basmakalıp, standart söylemlerini dünyadaki,toplumlardaki onca dönüşüme rağmen bir milim değiştirmiş değiller.Bu da onları siyaset alanının dışına atıyor ve marjinalleşiyorlar. Söylemlerindeki iyiniyet ve saflık inandırıcılıktan uzaklaşmalarını engellemiyor.

Solun bu vahim durumunun Yeşiller’e olan ilgi ve merakı artırdığının farkına varmak gerekiyor. Halk yeni ve mantıklı politikaların mesajını hemen alıyor aslında. Yeter ki biz isteyelim, umudumuzu her daim yeşertelim.

Yeni Seçenek Yeşil Seçenek

Yeter ki bunun farkında olup sınırlarımızı geniş tutalım.Yeşiller Partisi her kesimi içine alacak kadar gönlü geniştir. Siyaseti kendimiz için değil doğa için yapıyoruz çünkü. İnsan da buna dahil.

Çünkü programımız şöyle başlıyor :

Küresel ekolojik sorunlar ve iklim değişikliği nedeniyle dünyanın geleceğinin tehdit altında olduğu, doğal yaşam alanlarının yok edildiği, neredeyse ekolojik yıkımdan nasibini almamış bir tek toprak parçasının kalmadığı dünyamız, giderek insanlar ve tüm canlılar için yaşanması daha güç, ama uğrunda mücadele edilmesi eskisinden çok daha zorunlu bir yer haline geliyor.’’

Evet, bunu hiç unutmayalım.

 

Gazihan Çağlar

 

 

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.