Köşe Yazıları

Birlikte Kazanacağız

0

Türkiye’nin tüm toprakları suları bitkileri hayvanları ve insanlarının yaşamı için yaşamımız için derelerimizde göllerimizde vadilerimizde ovalarımızda sonu gelmeyecekmiş gibi yapılan saldırılara karşı mücadele veriyoruz.

sosyoloji Bu mücadelede genç yaşlı kadın erkek çoluk     çocuk, her düşünceden her partiden herkese hepimizin birbirimize ihtiyacı- ihtiyacımız var.

Artık kim mücadelenin neresinden tutuyorsa o  bizim kardeşimizdir can yoldaşımızdır başımızın  üstünde yeri vardır.

Artık kimseyi niçin böyle yapıyor diye hor görmek yerine oluştuğu toprağın karakterine göre davranıyor doğa-yaşam mücadelemize kendince güç katıyor kendi rengini katıyor diye sevinç duymalıyız.

Hepimiz için kalkınma masalıyla HES projeleriyle yeni ve kolay anlamlandırılamayan bir saldırı yaşıyor ve buna karşı direniyoruz. Biz doğayı katleden kalkınma projeleri değil refah istiyoruz ve buna derelerimizi yok ederek ulaşacağımız masalına karnımız tok.

Kimi derelerimize Şirketleri daha başlangıcından sokmamayı başardık, dere nöbetleriyle tanıştık. Fındıklılarla onur duyuyoruz.

Senoz HES inşaatının tahribatını görünce dehşete düştü. Gecikmiş olduğu mücadelede kadınlarla en başa geçmeyi bildi. Bu yüreği yanmış kadınların attığı taşların önünde saygıyla eğiliyoruz.

İsyanlarımız bize öğretiyor ki, dün köstek olanlar bugün yarın en büyük desteği verir hale geliyor, gelebilir.

Yüreklerimiz yangın yeri,
Hepimiz mücadeleye canımızın yandığı yerden katılıyoruz;
Sinop, Fırtına, İkizdere, Fındıklı, Senoz, Alakır, Munzur, Hasankeyf, Yuvarlakçay, Allioni, Tekel İşçileri..

Yangını söndürmek için direnişlerin birliğini örmek gerekiyor.

Haydi Unutmayalım Bu Dayanışmayı
Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz

TEKEL İşçisi Kazanacak – Dereler Özgür Akacak

You may also like

Comments

Comments are closed.