Köşe YazılarıManşet

Gazze’ye Doğru – 02 – Gazze Yolu Engel Dolu

0

Yola çıkmadan söylendi. Mısır Gazze’yi bize kapatmış. Bunu bilerek Mısır’a geldik. Yapılacak bir şey olmalı diye. Bugün vardık ve Mısır’ın engel olma düzeyini artırdığını öğrendik. Buna göre; 27 Aralık’ta yapılması planlanan koordinasyon toplantısının yasaklandığını öğrendik.

Mısır İsrail’i durdurmak yerine Gazze’ye yardım etmek isteyen bizi durdurma telaşında. Bunu toplantılara (artık toplantı değil 5-6 kişilik görüşmeler) polis sokarak tehditi sürdürmeye çalışmasından, 5-6 kişinin üstünde toplanırsak bizi sınır dışı etme tehtidinden anlıyoruz.

Anlıyoruz bütün bunları yaşadık memleketimizde her boyutu ile. Ancak askeri idi o dönemler. Korku ile büyüdük biz. Tanırız bu tehditleri. Aslında sözlü tehditleri duyunda çok polis göreceğiz diye düşündük oteller etrafında ama o kadar polis devleti görünümü yok henüz.

Plana göre 28 Aralık sabahı Al Arish’e gidiyorduk ki bu da yasaklanmış. Yasak 1300 kişinin toplu gitmesine olunca şimdi yapılan toplantılarda bölük pörçük gidilmesi konuşuluyor. Bir tek vazgeçmek konuşulmuyor.

Bazı gruplar Mısır’da tutuklanmak ve sınır dışı edilmek pahasına bazı etkinlikleri yapmak ve sınırı zorlamak istiyorlar. Bu toplantılar az katılımlı olabildiğince gizli sürmekte.

Diğer yandan Yaşasın Filistin Konvoyu da Ürdün’de takılmış. Son durumu alınca onu da aktaracağım.

Birde yorum yapalım :  Gazze üzerine El Cezire’den bazı tartışmaları dinledim. İsrail’li yetkili açıkça söylüyor. Hamas’ı desteklemekten vazgeçmezlerse bu abluka bu kuşatma kalkmaz. Spiker soruyor “ama onlar seçimle geldiler”. Seçim bizi ilgilendirmez. Halkın iradesi yok sayılan başka ülkeler geldi aklıma. Seçilmiş insanların  kapısının kırılarak göz altına alınması. Aklım karıştı. Bu kadar uzağa ne gerek var diye. Korku ile büyüdük biz.

Gazze yollarında haberler şimdilik bu kadar. Gazze yolları engellerle dolu.

Abdullah Anar

Kahire – 26/12/2009

You may also like

Comments

Comments are closed.