Yeşeriyorum

Türkiye’de Yer Yerinden Oynadı!

0

Günlerdir, susarak gündemi takip etmeye çalışıyorum. Hâlâ devam eden pandemik grip ile boğuşurken, ölmemeye çalışırken – ne kadar ağır bir hastalık olduğunu anlatamam, tüm organlarım yer değiştirdi sanki-  aklıma birden bir soru düştü. O soruyu sonlara atıp kusmak istiyorum biraz.

AKP’yi ve Gülen’i bitirme planı adlı darbe belgeleri ortaya çıktığı zaman, bir kesim tarafından şu kanıya varıldı; bu darbe teşebbüsünün belgeleriyle ortaya çıkması bir kırılma noktasıdır. Darbeseviciler ve darbeciler köşeye sıkışacak, hareket olanakları ortadan kalkacaktır. AKP’ye, DTP’ye ve Gülen cemaatine yönelik bir takım suikastlar, ortamı savaş alanına çevirecek birçok provokatif eylemler hazırlanmıştı. 12 Haziran’da ortaya çıkan bu belge ile ne yer yerinden oynadı Türkiye’de ne de bu kapsamlı darbe planını hazırlayanlar yargılandı. Unuttu gitti bu büyük darbe teşebbüsünü Türkiye.

Şimdi dört gün önce ortaya bomba gibi düşmesi gereken ikinci büyük darbe teşebbüsü planına bakalım. Kod adı kafes olan bu darbe planındaki yapılacak operasyonlar ise bir öncekini aratmayacak derecede korkunç! Dehşet verici!

Planda gayrımüslimleri öldürülüp, suçu dindarların üzerine atmak, azınlıkların yaşadığı mahallelerde bomba patlatmak,  onları fişlemek, sınırsız/sonsuz bir kara propaganda yapmak var. Öyle profesyonel hazırlanmış ki dört aşamalı bu plan. Hazırlık, korku oluşturma, kamuoyu oluşturma ve eylem olarak safhalandırmışlar. Ve bunların hepsini AKP yaptı deyip, halkı korkutmak, sindirmek ve hükümeti el birliğiyle devirmekti niyet. Plan işleseydi şimdi hükümet devrilmiş, asker meclise girmiş, sokaklar tanklara teslim olmuş olurdu. Merak ediyorum dört ay arayla ortaya çıkan bu korkunç Türkiye’yi bitirme planlarına karşılık nasıl yer yerinden oynamıyor? Sanki Cin Ali’nin çizimleri o şemalar… Sanki bir gerilim filmi izleniyor, bir korku masalı dinleniyor…

Bu ülkede neden yer yerinden oynamıyor? Demokratik açılımı konuştuğumuz bu serbest bölgede kimsenin canı sıkılmıyor mu bu darbe teşebbüslerini öğrenince? Ya da gerçekliğini idrak edemiyor mu hiç kimse? Eğer edemiyorlarsa… Canları da sıkılmıyorsa ve hatta inanmıyorlarsa…

Öfkemi üç noktaya teslim ediyorum!

Sahi ne olursa yer yerinden oynar bu ülkede? Mesela 4 askeri öldüren teğmen Mehmet Tümer sadece 9 yıl 2 ay ceza alıyor. Bu komik cezaya karşılık bir kıyamet kopması gerekirdi değil mi? Ama yok sadece o askerlerin aileleri öfkeliymiş. Orduya olan güvenleri sarsılmış, bunun hesabını soracaklarmış. Bu hesabın sorulmasına izin verilmezse ülkeyi terk edeceklermiş. Demek çok sıradan bir olay ki kimsenin sesi çıkmıyor. Algıda ahmaklık var bence burada. Hesabına gelmeyeni ne görüyor ne de duyuyor bu durumda.

Laik (!) İzmir DTP konvoyuna saldırdı mesela bugün. Yaptıkları bir suçtu. Yani normali suç işlediklerinin kabul edilmesidir. Demokratik bir eylem değildir vesselam. Kürtlere tahammül edemeyip ellerinde taşlarla faşizm heykeline dönüşmeleri ne büyük bir zavallılık!

Demokratik açılımı konuşmaya devam edelim biz yine. Edelim de şunu gerçekten çok merak ediyorum. Bileniniz varsa, beni aydınlatsın!

Türkiye’de bu kadar korkunç, dehşet olaylar orta yere düşmüşken yer yerinden oynamıyor da ne olsa Türkiye’de yer yerinden oynar?

Galiba koca bir hiç! Ne acı değil mi?

Haşhaşa batmış bir ülke Türkiye!

Roda Uyanık

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.