Yeşeriyorum

Domuz Gribi Oldum

0

Dünyayı sallayan bir virüse –ki laboratuar ortamında dünyanın kalabalıklaşan nüfusuna bir müdahale olarak yaratıldığını düşünüyorum- ben kapılmadım.

Bu koca virüs beni ele geçiremedi de gerçek bir domuzun kelimeleri sinir sistemimi felç etti. Hangisi gerçek virüs bilemiyorum;  bir faşistin dağa kaldırma sapıklığı mı daha hasta eder yoksa laboratuar ortamında yaratılan bir virüs mü?

Ben bir domuzun faşist kelimelerinden yayılan virüslerinden etkilenip domuz gribi oldum. Bunun tedavisi, birkaç tablet mizah değil. İçindeki sapıklığı öldürmeden, pişmanlık duymadan öylesine dilenmiş bir özür metni de değil. Uzun süre bu griple boğuşacağım çare yok…

Bir ırka –Kürtlere- bir isim üzerinden –Rojin- saldırmak, hakaret etmek, aşağılamak ve bunun adına kara mizah demek, faşizmin altında kendi alt değerleriyle çiftleşmek domuzluğundan öte bir şey değildir. Ve bu sapıklığı alkışlayan, hoş gören köşe yazarlarının kendi dünyalarında kadınlarına biçtikleri değeri düşünmeden edemiyor insan. Kaldı ki namus bilinci bir insanın en katı, dokunulmaz, mahrem değeridir.

Bir kesik baş ritüeli de Diyarbakır spor üzerinde denenmektedir. Irkçılığı her maçta adet edinen karşı takımlar bir amaca hizmet etmektedir. Ki bu amaç tamamen et kokan zihniyetin bir dışlama politikasıdır artık. Ligden çekilmeyi çare olarak gören yönetimin ise tüm bu isteyerek yaşatılan oyunlara gelmemeleri gerekir. Kabul görmediğim yerde kalmam mantığı doğru değil. İnadına inadına bu ligde kalmak zorunda Diyarbakır spor… Bu takıma emek veren milyonlarca insan var. Ve bu takımı bir savaş takımı olarak gören zihniyetin başına çorap geçirmek için kalmak zorunda bu ligde.

Ve Güler Zere ölürken… Mamayla bile artık beslenemeyen duyma ve işitme yetisini kaybeden o güzel gözlü kadın… Son hazırlanan adli tıp raporu kanser hastası Güler Zere için cezasının ertelenmesine gerek yok demiştir. Ve bu raporda bir onkoloğun imzası yok!

Güler Zere’yi öldürmeye çalışan sistem suç işlemeye devam ederken, bir baba umudunu yitirmeden bekliyor. Bir Dua ve Beddua arasında duran Güler Zere… Gülüşü resimlerde kalacak olan bir dua, bu gülüşü resimlerde bırakanlara bir beddua şekilleniyor artık.

Zere, güler iki parmağını kaldırarak dünyaya. Yaşam hakkı elinden alınan nicesiyle birlikte…

Ve o iki parmak gülüşüyle birlikte kırılır her sabah.

Vahşet, ellerinin çizdiği resmin üzerine kanar.

Güler Zere ölüyor!

Roda Uyanık.

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.