Yeşeriyorum

Yalancı BARIŞ

0

Hani kendinize biz Hz. Muhammed’in ordularıyız diyordunuz? Hani Kürt sorunu da Kudüs gibi ümmet sorunuydu? İsrail’e karşı biz Hz. Muhammed’in ordularıyız deyip meydanlarda nara atmak çaka satmak mıdır sizlerin ümmet anlayışı?

Batman’da, Diyarbakır’da kadınlarımız ‘biz kimselerin namusu değiliz’ dediklerinde sizler ‘hayır, sizlerin namusu bizden sorulur’ demiştiniz… Sizlerin kutsallığı, şerefi namusu sadece Mescid-i Aksa’ ile mi sınırlı? Kadının namusunu şerefini kadının kadınlığına indirgemek gibi sığ ve dar bir görüş müdür sizi mutlu kılan?

Filistin’e, Çeçenistan’a ve daha birçok yerlere uçak kaldırıp cihada giden, Filistinli bir çocuğa yapılan haksızlığa karşı meydanlara sığmayan sizlerin ümmet anlayışı ne olacak peki? Birileri sizlere iki yüzle sahtekâr, riyakâr demeyecek mi sanıyorsunuz? Yoksa Kürt kızı Ceylan Önkol için sadece bir dua mı edeceksiniz gizli gizli? Şunu unutmayınız Ceylan Önkol’un sizin gibi riyakârların dualarına ihtiyacı yoktur… Bütün zalimleri lanetliyoruz diyen o dilleriniz ne kadar da yalancıymış! Şunu unutmayınız ki inandığınız Allah’ın kanunlarında bunun için hesaba çekileceksiniz! Ve sizleri ne Hz. İsa ne Hz. Musa ne de Hz. Muhammed kurtaracaktır…

Kürtler, bukalemun gibi her gün sağa sola yalpalayan işine gelince ”one minute” diyen işine gelmeyince de insanları azarlayan bir başbakana nasıl inanacak? Samimiyim söylemlerini nasıl destekleyecek? Gazze çocuklarından bahseden, katledilen Ceylan’a ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmayan bir Başbakana bölge halkı nasıl inanacak?

Meclisteki teskerenin geçmesi bölge halkının yeniden acıya ve ölüme hazırlanması demektir… Bu çabam bir asker cenazesi gelmesin diyedir diyen başbakan bilmiyor mu bu teskere sayesinde her gün cenazelerin evlere gideceğini? Neden cesur davranıp, samimi olduğunu göstermek için teskereyi durdurmuyor? Baykal’a ve Bahçeli’ye sus payı mı veriyor, teskereyi geçirerek? Baykal’ın ve Bahçeli’nin canı öyle istiyor diye dağda gençler ölmeye devam mı etsin bu teskere ile? Çatışmasızlığın devamı, operasyonların durması gerekirken teskere uzatılıyor…

Barış, hemen şimdi! Ama silahlar sustuktan sonra…

Veysi Isık(Adanır) /Batman

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.