Yeşeriyorum

Kabus Notları

0

Roda Uyanık

Türkiye gündeminin içinde afallamamak, şaşırmamak imkânsız! Güne sabahki haberlerle başlarken, akşam haberlerinde günü nasıl kapatacağımızı kestirmek o kadar zor ki! Hani ipi nerden tutacağını bilemez ve karşınızda bilenen bıçaklara yuh yani dersiniz ya… Bir güne sığan kâbus notlarım kaç başlık olursa artık!

Not 1
Bursa’nın misafirperverliğine (!) ne methiyeler düzeriz bir bilseler. Diyarbakırspor’u, küfür ede ede, hakaret ede ede 4-0 yendi ya. Bir de 20 Diyarbakırspor taraftarını da yaraladı. Ulusal medya bunu hiç haber yapmadı ya, Çetin Sümer’de lanet gelsin sizin liginize deyip takımımı ligden çekiyorum dedi ya. Yok, canım ne haksızlığı? Bursaspor ödüllendirilmeli, saha kapatma cezası da neymiş(!).

Not 2
2007 seçimleri öncesi Erzurum’un Olur ilçesine giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir kahvehanenin önünden geçerken vatandaşla tokalaşmak istemiş. Gelin görün ki 24 yaşındaki Durmuş Şahin adlı genç, bakanın elini sıkmayarak ‘Ben iktidar olup da vatana hizmeti dokunmayanın elini sıkmam’ demişti de bakan buna çok içerlemiş ve şikâyetçi olmuştu hemen gençten. Mahkeme de Durmuş Şahin’i suçlu bulup 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Sevgili Durmuş Şahin, demokratik bir ülkede yaşadığını sanmış da bakanın elini sıkmamazlık etmiş.

Not 3
Kürt Açılımına Kevın Costner de mührünü basınca, celallenen muhalefet liderlerinin komikaze aksiyonları seyre değer doğrusu. Kevın efendi haritada Şırnak’ın yerini bilmezken, (bilenlerin de gözleri görmez ya) artistlik yapma lan (oysa o gerçek bir aktör) söylevlerinin Türkiye fıkralarına bir yenisini daha katmış olması ne büyük bir mutluluk(!)… Bence Kevın Costner gelsin Türkiye’ye, hatta Akp kongresine. O zaman görün siz komediyi. Kevın’ın da ahlakını bozdu bu Akp deyip Sevgili Kevın’ı ahlaksız etiketiyle paketleyip sınır dışı edebilirler.

Not 4
Tarih tekerrürden ibarettir inancım yine güçlendi. DTP milletvekilleri silah zoruyla ifade vermeye götürülecekler. Tıpkı 1994 yılında HEP milletvekillerinin dokunulmazlığına rağmen, mahkemeye götürülüp tutuklandıkları gibi. Çifte standart demeyelim canım biz buna. Resmi evrakta sahtecilik yapan, kalpazanlık yapan, ihaleleri akrabalarına pay eden ve daha birçok suç işleyen ama dokunulmazlığı var diye yargılanmayan milletvekilleri ile sırf birkaç söz söyledi diye dokunulmazlıkları yok sayılan, meclisten zorla alınacak olan DPT milletvekilleri bir mi? Aynı dokunulmazlık zırhına sahip oldukları halde aynı muameleye sahip olabilirler mi? Hukuk, kişilere göre işler daha doğrusu etnik kimliklerine göre işler.

Not 5
Ölü çocuklar isimleriyle bakidir, çünkü artık onlara verebileceğimiz fazladan bir zarar yoktur. Tıpkı 13 yaşındaki havan topuyla parçalanıp ölen Ceylan Önkol gibi. Bir buçuk ay önce de 16 yaşındaki Caziye Ölmez kafasına sıkılan tek kurşunla öldürülmüştü. Belki de daha öncesi katledilen Necati Ölmez ile aynı soy ismi taşıması onu ölmez yapamamıştır. Katledilen Kürt çocukların sayısı son yirmi yılda 356’ya ulaşmışsa, s(açılım) ın neresinden tutup çekeceğimi biri çıkıp desin lütfen.


Not 6

Çocuklar İçin Adalet Çağırıcılarının mücadelesinin siyah beyaz resmi Bakanlar Kurulu’ ndan çıkan karar ile netleşti. TMK mağduru 3 bin çocuk artık çocuk mahkemelerinde yargılanacak. Cezai yaptırımlarda ise düzenlemeye gidilecekmiş. Taş attığı için terör örgütü üyesi olarak yargılanmasına devam edilecek anladığımız kadarıyla. Anlamadığımız nokta ise şu; dağ kadrosundan ayrılıp pişmanlık yasasından yararlanan kişi hiçbir şekilde soruşturmaya bile gerek görülmeden serbest bırakılıyorsa, bu çocuklar taş attığı ya da attığı rivayet olduğu üzere nasıl örgüt üyesi olarak suçlanıp yargılanabilir ki? Çocuklar için Adalet Çağırıcıları olarak çocukların bu suç iddiası ile yargılanmalarını sağlayan yasanın değişmesini istiyoruz. Üç bini aşkın çocuğun hayatını taşa çeviren yasanın kaldırılmasını, çocukların serbest bırakılmasını istiyoruz.

Mantık silsilesinde gözlerimi tek gerçeğe yumuyorum yaşamımı  sürdürebilmek adına.
İnsana insani muameleyi sadece insan yapabilir…

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.