Köşe Yazıları

Yeşiller Partisi Tarım Çalışma Grubu İlk Mahsul'ünü Paylaşıyor

0

tarim_logoYeşiller Partisi’nin en önemli çalışma alanlarından biri olan tarım konusunda kurulan çalışma grubu, kurulduğu ay olan temmuz ayı çalışmalarını sunduğu bülteni Mahsul’ü çıkartarak dağıtımına  başladı.

Hem tasarım hem de içerik olarak dikkat çekici olan bülten dört sayfadan oluşuyor. İlk sayfasında kuruluş haberleri ve çalışma grubunun temmuz ayı çalışmalarını özetleyen bir haberin yer aldığı bültenin ikinci sayfası ise “Amerikan Yeşilleri’nin Tarıma Bakışı” konusunda gazetemizde çıkan yazıya ayrılmış ve yazının geniş bir özeti çıkartılmış. Ayrıca tamamının okunması için de gazetemize link verilmiş. Sayfanın sonundaki kutuda yer alan slogan ise grubun tohum konusundaki görüşünü yansıtıyor ve GDO konusunda varolanlara oranla daha ileri bir talebi içeriyor. “Laboratuvardan Çıkmış Tohum İstemiyoruz !!!”

Üçüncü sayfada Biyogüvenlik Yasası hazırlığına karşı görüşlerini yansıttıkları, yasanın bir an önce çıkması ve GDO’lu tohumların ülkeye girişi ve tarımını yasaklayan ve bu yasakları uygulamayı güvence altına alan bir içeriğe sahip olması gerektiğine ilişkin yazıyı herkese öneriyorum.

Üçüncü sayfada ayrıca bir de duyuru var. “Ömerli Saklıköy Organik Eğitim Gezisi” duyurusu. İstanbul’da bir ekolojik çiftlikte yapılacak eğitim, ekolojik tarımın ne olduğu, nasıl yapıldığı konusunda bilgilendirme eğitiminin fiyatının 30 TL olması, haftasonu doğayla buluşma olanağı taşıması, konunun uzmanından ve üretimin içinde öğrenmenin mümkün kılınıyor olmasıyla çok çekici. Sanırım 23 Ağustos’ta yapılacak bu eğitim konusunda uğranılacak tek hayal kırıklığı, katılmak isteyip de minibüste yer kalmadığı için bu olanağı kaçıranlar için olacaktır. Bunun tek çözümü de son başvuru tarihi olan 18 Ağustostan önce arayıp kaydını yaptırmak.

Bültenin dördüncü ve son sayfasında Denizli Ziraat Odası Başkanı İbrahim Gür ile GDO konusunda bir röportaj var. Doğru sorular ve samimi yanıtlarla ilgilileri için mutlaka okunması gereken bir röportaj çıkartmış tarım çalışma grubu, kendilerini kutluyoruz.

Sayfa kenarlarında yer alan “Bunları biliyor muydunuz?” kutucuklarından söz etmeden bu yazıyı bitirmek haksızlık olurdu. Tarım ve tohum konusunda çok önemli ve çarpıcı bilgileri içeren bu bölüm bültene ayrı bir renk katmış.

Son olarak “yandaş medya” kimliğinden sıyrılıp eleştiri de yapmak gerektiğini düşünerek derinden baktım bültene. Yukarıda anlattıklarım ve övgüler az bile, siz de okuyun hak vereceksiniz bana.

Yok illa eleştiri isteriz derseniz, yazım kurallarına sığınırım ben de. Öncelikle bültenin adı Mahsül ama mahsuldür onun Türkçesi.  Bir de laboratuar var slogandaki, onun Türkçe yazılışı da laboratuvar.

Tarım çalışma grubuna böyle doyurucu bir bülten hazırladıkları için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

You may also like

Comments

Comments are closed.