Yeşeriyorum

Bilge Contepe'den Mektup Var

0

Sevgili okuyucular bildiğiniz gibi Erdek Ocaklar da Yeşil ve Sol adı altında bir toplantı düzenlendi bu toplantıya ilişkin gazetemiz yazarı Bilge Contepe’nin bilgilendirme amaçlı mektubunu kendi isteğiyle yayınlıyoruz

Merhaba Arkadaşlar

Uzun düşünüp katılma kararı aldığım toplantı için Cuma günü Erdek Ocaklara gittim. Bir cennetle karşılaştım Gerçekten Kadir yıllardır anlatırdı ve toplantı içinde önermişti. Gerçekten toplantı içinde çok uygun ve ucuz sessiz doğal bir yermiş ocaklar.

Kadirde tüm organizasyonu en ince ayrıntısına kadar çok iyi hazırlamış. Toplantıya yeşiller kurucular gurubundan bir tek ben katıldım. Diğer katılanlarda çok yakın olduğumuz kişilerdi Gediz ve öteki İstanbul gurubundan çok olumlu insanlar Arca ve yanında büyük zorluklarla getirip kurduğu mısır balonu… Fevzi Anakara’dan günübirlik büyük yorgunlukla katılmıştı. İlk Vicdani redci eski yeşil dostumuz Tayfun Gönül’le yıllar sonra beraber olmak güzeldi Ankara Atılım Üniversitesinden ilanı görerek katılan 4 sosyalist akademisyen genç ne yazık ki yalnızca sabah toplantısına katılıp bir daha aramızda olmayarak tatillerini sürdürdüler.

Dicle haber ajansından bir muhabir tüm toplantıyı ilgi ile izledi ve röportajlar yaptı. İlgisini çeken 2 konu Yeşillerin ayrışması ile çatı partisi idi. Benimle de yaptığı röportajda bu sorularına yanıtlarım. Ayrışma değil genişleme ve yayılma süreci yaşıyoruz dedim. Çatı partisi için de yaşadığımız ÖDP deneyimi örneğini vererek, önce duruşlar ve farklı politikaların ortaklaşma zorlukları üzerinde ve bugüne değin seçim ittifakları dışında çalışma olmadığı endişelerimi dile getirdim.

Aramızda hem tatil hem güzel tartışmaların konuşmaların dost yemeklerinin yendiği ve benim sık sık birleştirici çağrıları yineledim (Yeşil Meclis, Otonomi, rotasyon gibi )

Sık sık vurguladıklarım son sabah etkisizliğini gösterdi. Enderin son toplantımızda önerdiği federasyon örneği de tartışıldı. Tayfun Gönül de etrafta ne otonom gurup var nede federasyona gidilecek durum var diye yanıtladı. Bu konuşmalar içinde yeşillerin partileşmeye hazır olmadığı yeterli olmadığı gerekli otonomilerin oluşması için bir sürecin geçmesi gerekliliği konuşuldu. Bu tartışmalar sonrası Gediz’in Kadirden net yanıtını belirlemesini istemesi ile Kadir yolunu yeşillerin partileşme sürecinden ayıracağını Yeşil ve Sol olarak sürdüreceğini net olarak belirtti. Yeşil sol adı üzerinde ilk bir araya geldiğimiz günlerde benim çok ısrarla üzerinde durduğumu Kadir ve sizlerde çok iyi bilirsiniz. Aramızda uzun boyluda tartışılmış ve programın ve ilkelerimizin genel olarak toplumsal ve sosyal eşitlik e ağırlıklı hazırlanması ile adımızın yeşiller olarak kalması üzerinde uzlaşmış idik. Kadir de bu tartışmalarda vardı. Programın hazırlanmasında da çok emek vermiş arkadaşımızın neden şimdi bu ayrışmaya neden olduğunu da sorduğum da, artık inancım kalmadı yanıtını verdi. Evet, çok üzgünüm ki bu denli çabalı arkadaşımız kendi kararını vermiş ve yeşil ve sol üzerinden kendine bir yol çizmiş

Partileşme sözü vermiş, birçok konuda kendimizi eleştirecek yetersizliklerimiz eksiklerimiz olduğunun da bilincinde ve bunların aşılması için takım ruhu ile var gücümüzle çaba göstereceğimiz inancı ile bu kopuşları yol ayırmaları kabul edemeyecek kadar dinozor olduğum için toplantıdan çok üzgün ayrıldım. Onca yolu düşünerek geçirdim.

Dilerim ki Sevgili Kadir bu davranışı ile bizim daha çok harekete geçeceğimiz bir zemini yaratmak istemiştir. Yolda mücadeleyi büyütmek için… Dilemem ki bu davranış üzeri örtülü bir kariyer egemenlik v.s gibi kötü dürtülerle yapılmamıştır.

Bilge Contepe

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.