Kategoriler: Türkiye

Bismil’de 3 kişi kurşunların hedefi oldu

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde 1 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan dünkü olaylarda ateşli silah kullanıldığının belirledi. Savcılık sorumluları arıyor.

Bismil’de YSK’nın 7’si BDP’nin desteklediği 12 bağımsız milletvekili adayını veto kararını protesto etmek için düzenlenen gösteride çıkan olaylarda 23 yaşındaki İbrahim Oruç, öldü, aynı yaştaki Gültekin Kuşçu ve 17 yaşındaki Abdulkerim Gümüş yaralandı.

Olaylarla ilgili Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sürdürülürken, olaylarda ateşli silah kulanıldığının belirlendiğini belirtti. İbrahim Oruç’un kolundan giren kurşunun göğsüne saplanması sonucu öldüğü. Gültekin Kuşçu’nun bir kurşunun göğsüne isabet etmesiyla ağır yaralandığı, Abdulkerim Kuşçu’nun da bacağına isabet eden kurşunla hafif yaralandığı belirtildi. Olaylarda taş isabet eden 1 kişi ise hafif yaralandığı ve ayakta tedavi edildiği açıklandı.

Savcılık, olayların çok yönlü olarak soruşturulduğunu ve kim ya da kimler tarafından ateş açıldığının soruşturma sonunda ortaya çıkacağını kaydetti.

(Radikal, Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi
Etiketler: Bismil