Kategoriler: Spor

Beşiktaş Final-Four’da

FIBA Eurochallenge çeyrek final ikinci maçında Beşiktaş Milangaz sahasında Artland Dragons’u 77-63’lük skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Almanya’daki maçta Artland Dragons’u 74-73 mağlup ederek büyük bir avantaj yakalayan Beşiktaş Milangaz, Akatlar Cola Turka Arena’ya büyük bir taraftar desteğiyle sahaya çıktı.

Mücadelenin başında iki takım da bir türlü birbirine üstünlük sağlayamazken Darren Fenn ile sayılar bulan Alman temsilcisine karşı Pops Mensah-Bonsu ile üst üste sayılar bulan Beşiktaş, ilk çeyreği 19-17 ile önde geçti.

İkinci çeyreğin başında ise Zoran Erceg fırtınası vardı sahada. Üst üste sayılarıyla Beşiktaş müthiş bir ivme yakalarken savunmada üst düzey direnç gösterip rakibi 8 sayıda tutunca devreyi 19 sayılık farkla kapadı.

Üçüncü periyodun başlarında Grünheid ile momentumu eline geçiren Alman temsilcisi farkı 10 sayılara kadar indirdi. 19 sayılık farktan geri gelmeyi başarsa da Artland Dragons, Beşiktaş periyodu 55-48 önde geçti.

Son çeyreğin başında da iki takım birbirine üstünlük sağlayamazken maçın kritik anlarında yine Pops Mensah-Bonsu devreye girince Beşktaş Milangaz sahadan 77-63’lük galibiyetle ayrıldı ve Final-Four’a yükseldi.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi