Kategoriler: Kültür-SanatManşet

Banksy’nin hastane duvarına çizdiği eser rekor fiyatla alıcı buldu

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy’nin hastane duvarına sağlık çalışanları için çizdiği “Game Changer” isimli siyah-beyaz eseri çekişmeli geçen bir açık artırmanın ardından rekor bir fiyattan alıcı buldu.

Londra‘daki Christie’s Müzayede Evi‘nde satışa çıkarılan eser 19 milyon 450 bin Euro üzerinden satıldı.  Müzayede öncesi eserin 2,5 milyon ile 3,5 milyon pound arasında alıcı bulacağı tahmin ediliyordu.

DW Türkçe’nin haberine göre tahminlerin üzerine çıkılan satıştan elde edilen para ise Birleşik Krallık Sağlık Kurumu‘na (NHS) bağışlanacak.

Süper kahraman

Eser, geçen yılın mayıs ayında İngiltere’nin güneyindeki Southampton kentindeki hastanenin duvarına çizilmişti. Grafitinin büyüklüğü yaklaşık bir metrekare.

Eserde küçük bir erkek çocuğu, çöp kutusuna atılmış Batman ve Superman gibi oyuncakların arasından yüzü maskeli, pelerinli bir hemşireyi havaya kaldırırken resmediliyor.

Hastaneye reprodüksiyonu bırakılacak

Banksy bu eseri hastane duvarına çizerken sağlık çalışanlarına üzerinde “Yaptığınız her şey için çok teşekkür ederim. Her ne kadar siyah-beyaz olsa da bu resmin ortamı aydınlatmasını umuyorum” yazılı bir not bırakmıştı.

Eseri daha önceden açık artırmaya çıkarmayı planlayan sanatçı, hastaneye de çizimin bir reprodüksyonunu bırakacağını açıklamıştı.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi