Kategoriler: ManşetTürkiye

Bahçeli açıkladı: Yerel seçimde Cumhur İttifakı yok

AKP ve MHP arasındaki af polemiği Cumhur İttifakı’nın sonu oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Parti olarak 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerine yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP’nin af teklifiyle ilgili “50 bini aşkın uyuşturucu suçlusunun cezaevinde olduğu bir dönemde biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?” demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

İslam hak ve adalet dinidir. Bu kavramlardan nasibini almayanlar şeyh, imam olsa ne olur.

Yeraltı zengin yerin üstü haraptır. Kaynaklar bir avuç insanın denetimi altındadır. İktidar kavgaları İslam toplumlarını uçurumun kenarına sürüklemiştir.

Kaşıkçı 3 haftadır dünya gündemine oturdu. Uluslararası krize dönüştü. Gazeteci Cemal Kaşıkçı alanen ve adice öldürülmüştür.Tüm oklar velihat prensi işaret ediyor.

Kaşıkçı cinayetinin sır perdesi kesinlikle aralanmalıdır. Küresel bağlantıların netlik kazanması mecburiyettir.

Cemal Kaşıkçı alenen ve adice öldürülmüştür. Neden istanbul seçilmiştir? Selman cinayetin neresindedir? Konsolos tıpkı papaz gibi elini kolunu sallaya sallaya ülkesine nasıl dönmüştür? Bunun izlenmesi yanlıştır ve skandaldır.

Kaşıkçı cinayetinin sır perdesi kesinlikle aralanmalıdır. Kim dost kim düşman bilelim. Kim kiminle düşüp kalkıyor öğrenelim.

Af yanıtı

Töre varsa devlet vardır. Töre yani adalet devletin gücü demektir. Ne söylemişsek töreye uygundur. Adaletin ruhuyla örtüşmektedir. 24 Eylül Pazartesi günü TBMM’ye sunduğumuz kanun teklifi bir af değildir. Toplam 7 maddeden oluşmaktadır. Maksat ve muradımız halishanedir. Kanun teklifimizin 3. maddesinde hangi suçları istisna tuttuğumuz açıktır.

Kanun teklifimizin arkasındayız. Seçim beyannemisnde ne dediysek onu seslendiriyoruz. Gevşeme yok. Vazgeçme yok. Özgürlük düşü kuran kader mahkumları ellerinden tutulmasını bekliyor. Kanun teklifimizi cezaevleri boşalsın diye vermedik. Kanayan bir yaraya parmak bastık. İnsanı olmayan cezaevi tartışmalarını gündeme taşıdık.

2016’da doğru olan, 2018’de niye yanlış olsun.

Sokak araları uyuşturucu kullanana çocuklarla doludur. uyuşturucuyla MHP’nin ismini yanyana getirmek cehalet değilse cinayettir. Uyuşturucu baronlarını konuşan yok.

Hakikatten ve haysiyetten bahseden yok.

Sevdiklerine temiz bir vicdanla kavuşmak onların hakkı olmasın mı?

Hiçbir ittifak bir tarafın reddedilmesi ile geri adıma zorlanması ile yok sayılmasıyla önermelerinin görmezden gelinmesiyle ayakta kalınmayacaktır. Hiçbir ittifak pozisyon hatırlatmasıyla zamana oynamayla varlığını devam ve idare edilmeyecektir. Heyetler görüştü görüşmedi yasal zemin vardı yoktu tartışmalarına son vermenin vakti gelmiştir. Bu kronikleşmiş süreci uzatmanın anlamı ve alemi yoktur. Herhangi bir ittifak beklentimiz ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır.

Parti olarak yerel seçimlerde ittifak arayışımız kalmamıştır.İttifak niyetimiz yoktur. Seçimlerde kendi yolumuzu kendimiz çizeceğiz. 31 Mart 2019 seçimlerine kendi adaylarımızla kendi amblemimizle katılıp her seçim bölgesinde demokratik mücadelemizi yapacağız.

Türkiye’nin her seçim bölgesinde kendi adayımızı göstereceğiz. MHP, ittifaktan, Meclis çalışmalarından çekilerse AK Parti’nin Meclis çalışmalarındaki işi kolay olmaz. Meclis’te konulara göre de olsa yeni ortaklar aramak zorunda kalır.

Andımız yanıtı 

Andımız Türk milletinin ruh kökünde doğmuştur. Danıştay çözülme sürecinin kötü bir hatırasını söküp atmıştır. Elbette doğru yapmıştır. Neymiş Danıştay hukuka uygunluk denetiminin sınırlarını aşmış bunların hepsi zırvadır uydurmadır temelsizdir. Papaz kararına ses çıkaramayanlar Andımızın okunacağını duyunca ayağa kalkmışlar kanundan hukuktan bahsetmeye başlamışlar. Bu tespiti yapanların milli kimlikten ne anladıkları şaibelidir. Türküm demek ayıp mıdır?”

Af gerilimi 

Erdoğan’ın “50 bin uyuşturucu suçlusu olduğu dönemde af çıkaramayız” çıkışına Bahçeli, “Fahiş bir yanlış. MHP’ye isabetsiz, itibarsız bir isnat” yanıtı vermişti.

(Cumhuriyet)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi