ManşetGündemTürkiye

Atatürk Havalimanı yıkımına tepkiler sürüyor: Siz bu milletin servetini yıkarken kime danıştınız?

0

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medyadan duyurduğu Atatürk Havalimanı’nın yıkım eylemine yüzlerce vatandaş katıldı.

İYİ Partililerin dünkü protestosunun ardından CHP’liler bugün Atatürk Havalimanı önünde yıkıma karşı eylem gerçekleştirdi. Saat 10.00’da başlaması planlanan eylem öncesi bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eylemde “Katarlı ve Suudi Arabistanlı, her kim alıyorsa fakirin tek bir kuruşunu cebine atmak üzere buraya teklif verenlerden CHP iktidarında hesap soracağız” ifadelerini kullanarak AKP iktidarına “Geldikleri gibi gidecekler!” dedi.

‘Kaos yaratmak istiyorsunuz ama nafile’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Atatürk Havalimanı’na ilişkin olarak açıklamada bulunarak “Siz bu milletin servetini yıkarken kime danıştınız? Seçilmiş belediye başkanına sormadınız, siyasetçilerine sormadınız, akademisyenine sormadınız, sivil toplumuna sormadınız. 16 milyona sormadınız. Kime sordunuz?” dedi ve ekledi:

“1912’de kurulan, Osmanlı’dan miras alınan, dünyanın ilk 10 havaalanından birini yıkıyorsunuz. İnsan babasının malını bile yıkacak olsa kardeşine, akrabasına, eşine, dostuna danışır.

Ortak akla başvurmadan, millete sormadan bunca büyük bir milli serveti tahrip eden akıl İstanbul’un kutsallarını da yıkar. Mehmet Akif’in dediği gibi ‘Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desen, iki kazma iki kürek, iki de ırgat gerek. Ancak hadi gel yapalım şunu geri desen, bir Sinan, bir de Süleyman gerek.’ Covid-19’u bahane edip pistin üstüne hastane yaptınız, içi bomboş.

Atatürk Havalimanı’na özel yapılmış metro yatırımını, Marmaray’ı boşa çıkardınız. Şimdi havalimanını park yapacağım, diyorsunuz ama şehrin kuzeyinde tam 136 katı büyüklüğünde bir alanda doğayı, tarımı, ormanı katledip, imara açıyorsunuz.  Niyetinizi iyi biliyoruz. İki dozer bir ekskavatörle hayat pahalılığını, işsizliği, geçim derdini unutturmak, milleti tahrik etmek ve kaos yaratmak istiyorsunuz. Ama nafile! Ne kadar çabalarsanız çabalayın millet bu tahriklere gelmeyecek, hiçbirimiz bu tuzağa düşmeyeceğiz! Hala bir parça vatan, bir parça millet sevginiz, bir parça İstanbul aşkınız kaldıysa, durun! Kararı aziz millete bırakın”

Kurum: Bunların milletle işi olmadığı için bu projeleri anlayamazlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise saat 10.30’da Ankara’da gerçekleştirdiği açıklamada  “Devrimcilik diyorlar, Türkiye’nin en değerli yerlerini milletimize armağan ettik. Stadyumları taşıdık, burayı da milletimizin hizmetine açtık. Yürüme mesafesindeki alanları milletimize açtık. En önemli devrimcilik budur, halkçılık ise milletin gönlüne girmektir” dedi

“Atatürk Havalimanı üzerinden Atatürk istismarına sarılanları da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün çizdiği muasır medeniyetler seviyesini anlamadığını görüyoruz” diyen Kurum, şu ifadeleri kullandı:

“Konut, ticaret imarına açılmaksızın milletimize açılacak. Fuarlarımız, müzelerimiz olacak. Kıraathanede ders çalışacaklar, spor alanlarında spor yapacaklar, eğitim alacaklar. Olası afet durumunda burası toplanma vazifesi görecek. Bunların milletle işi olmadığı için bu projeleri anlayamazlar. Milletimiz her zaman iş, proje, eser bekler.”

Kaftancıoğlu: Buraya teklif verenlerden CHP iktidarında hesap soracağız

Kurum açıklama gerçekleştirirken İstanbul’da CHP’liler havalimanının önünde eylemdeydi.  Canan Kaftancıoğlu ve CHP heyeti, 11.00’da iktidara Atatürk Havalimanı önünden seslendi.

Kaftancıoğlu yaptığı basın açıklamasında iktidarın İstanbul Havalimanı’nı Katarlı ve Suudi Arabistanlı işbirlikçilerine satmak istediğini söyleyerek “Atatürk’ün ismini taşıyan Atatürk Havalimanı’nı ne yaparlarsa yapsınlar, zaten gidecekler, Atatürk Havalimanı’na zarar verenlerden hesap soracağız. Bu işin arkasındaki siyasilerden hesap soracağız. Yasadışı ve hukuksuz bir şekilde buraya iş makinesi sokanlardan hesap soracağız. Katarlı ve Suudi Arabistanlı, her kim alıyorsa fakirin tek bir kuruşunu cebine atmak üzere buraya teklif verenlerden CHP iktidarında hesap soracağız” dedi.

Kaftancıoğlu İstanbul Havalimanı’nın Atatürk Havalimanı ile beraber çalıştırılmamasının nedeninin teknik olmadığını belirterek “İstanbul ve Atatürk havalimanlarının aynı anda çalışacak şekilde düzenlenebileceği biliniyor. İstanbul Havalimanının sadece yüzde 50’si inşa edilmiş durumda. İstanbul’daki havalimanlarının kapasitesine baktığınızda, Atatürk Havalimanı kapatıldığında yılda 65 milyon yolcu taşıyordu. Sabiha şu anda 35 bin yolcu taşıyor. İstanbul Havalimanının mevcut kapasitesi 90 milyon. Şu andaki halleri ile birlikte bu 3 havalimanının mevcut kapasitesi 220 milyon iken, yapımını tamamlamak için yüzde 50’yi tamamlamak için ekstradan 250 milyar Euro’luk yeni yatırımın gereksizliği ortada” ifadelerini kullandı.

‘Geldikleri gibi gidecekler’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İktidara geldiğimizde haksız-hukuksuz yere yapılmış bütün işletmeleri inceleyecek, denetleyeceğiz. Hak ettiklerinden bir kuruş daha fazla para yatırılmışsa hepsini alacağız” sözlerine işaret eden Kaftancıoğlu, iktidarın bunun korkusunu yasadığını ve bu nedenle bir an önce İstanbul Havalimanı’nı Katarlı, Suudi Arabistanlı işbirlikçilerine satmak istediğini söyledi. Kaftancıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Ancak Katarlı ve Suudi Arabistanlı iş birlikçiler ticaretlerini düşünmezler mi? Elbette biz bu ülkeyi alırız, diyorlar. Ama bizim orayı alabilmemiz için o bölgede başka havalimanı olmamalı, Atatürk Havalimanı’nı kapatmalısınız, diyorlar. ‘Millet Bahçesi yapacağız’ adı altında Katar’a ve Suudi Arabistan’a peşkeş çekmek için İstanbul Havalimanını kapatıyorlar. Millet Bahçesi yapacağız, diyerek 84 milyonu kandırmayı deniyorlar.

Mustafa Kemal Atatürk, Milli Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı günlerde, Gençliğe Hitabesi’nde ne demişti? ‘İktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet hatta hıyanet içinde bulunabilirler…’ Bugün olduğu gibi, biz de buradan diyoruz ki; asla umutsuz olmayacağız. Geldikleri gibi gidecekler! Geldikleri gibi gidecekler! Geldikleri gibi gidecekler!”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.