Manşet

Asiye Atalay’ın cenazesinde kadınların isyanı: Yeter!

Esenler’de Ümit Karakoyun tarafından vurularak öldürülen 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay‘ın cenazesi dün Sultangazi Habibler Yeşil Yayla Mezarlığı’na defnedildi.

Atalay’ın ailesi ve yakınları, cenazede kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Anne Rahşan Atalay, “Asiyemin yaşadığını kimse yaşamasın. Yakalanması sadece biraz içimi rahatlattı. Ama benim kızım gitti ne fayda, hiçbir şey fayda etmiyor” dedi.

İlgili haber: Asiye Atalay’ı öldüren fail yakalandı: 16 suç kaydı var

Atalay, Karakoyun’un kızını senelerdir rahatsız ettiğini, defalarca şikayette bulunduklarını aktardı ve şöyle dedi:

“Beş senedir kızıma takıntısı vardı. Ortaokuldan beri kızımın peşindeydi. Çocukla konuştum, yalvardım, şikayet ettim. İki sene yattı, sonra ‘psikolojisi bozuk’ diye dışarı çıktı. Suçu olmasına rağmen dışarıda, kızımın doğum gününde dışarı çıktı.”

Aile yakınlarından bir kadın da, “Artık herkes eşini, ‘Seni Bergen gibi yaparım’ diye tehdit ediyor. Bunları alın içeriye tıkın. Hepimizin evladı var, yeter!” sözleriyle tepki gösterdi.

Daha önceden hırsızlık, yağma, uyuşturucu ticareti ve kasten yaralama suçlarından 16 kaydı bulunan Karakoyun, sorgulanmak üzere Gayrettepe‘de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Olayı itiraf eden ve ‘kıskançlık’ bahanesini öne süren katil Karakoyun’un işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi