Manşet

Antalya Valiliği: Sel, 9 bin 530 dekar ekili alana zarar verdi

Antalya‘da üç gün boyunca aralıklarla devam eden ve kent içerisindeki birçok noktanın sular altında kalmasına sebep olan sağanak yağış ekili alanlara da zarar verdi. Antalya Valiliği yağmur ve sonrasındaki sel sebebiyle 3 bin dekar kapalı, 6 bin 530 dekar ekilin alanın zarar gördüğünü açıkladı.

Antalya Valiliği sosyal medya hesabından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü verilerine dayanılarak yapılan açıklamada “11 Aralık 2020 Cuma günü başlayan ve hala devam etmekte olan şiddetli yağışlar Alanya, Manavgat, Serik, Aksu ve Gazipaşa ilçelerimizde kapalı üretim alanlarında 3000 dekar, açık üretim alanlarında ise 6530 dekar alanda zarara neden olmuştur” denildi.

‘Kesin zarar su çekilince belli olacak’

Açıklamanın devamında “Su baskını afetlerinde kesin zararın tespit edilmesi, suyun tamamen çekilmesi ile mümkün olduğu için, kesin zarar tespiti suların çekilmesi sonrasında gerçekleştirilecektir” ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Antalya’da en fazla yağış metrekareye 24 saatte 223.2 ve son 48 saatte 252.2 kilogram ile Antalya Havalimanı’nda kaydedildi. En yüksek rüzgar hızı ise 73,8 km/saat ile Konyaaltı‘da kayıtlara girdi.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi