ManşetYerel

Akbelen’de kömür taşıma bandı inşası durdurulacak

0

Muğla Valiliği, Milas ilçesindeki İkizköy Mahallesi’nde genişletilmek istenen kömür madeni için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinden muaf tutulan kömür taşıma bandının yapımını durdurdu.

Köylülerin, bölgede geçen yıl yapımı başlatılan kömür taşıma bandının inşasının durdurulması için açtığı davada 11 Eylül’de yürütmeyi durdurma kararı çıkmış, İkizköylülerin avukatı Arif Ali Cangı ise yürütmeyi durdurma kararının uygulanması için Muğla Valiliği’ne dilekçe vermişti.

Dilekçeye olumlu cevap veren Valilik, kömür taşıma bandının yapımının durdurulması için ilgili Milas Kaymakamlığı’na talimat verdi.

‘Giderilmesi güç zarar doğuracak’

Valilik, kararın gerekçesini “Muğla 3’ncü İdare Mahkemesi’ne açılan kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talepli davada; Davanın durumuna ve uyuşmazlığın hukuki niteliğine göre, incelenen işlemin sonuca bağlanabilmesi, mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırılmasını gerektirdiğinden, işlemin uygulanması halinde giderilmesi güç zararlar doğacağı da açık olduğundan, mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırıldıktan ve düzenlenecek bilirkişi raporuna karşı tarafların itirazlarının alınmasında veya itiraz sürelerinin geçmesinden sonra bu konuda yeniden bir karar verilinceye kadar 2577 sayılı Kanun’un 27’nci maddesi uyarınca teminat alınmaksızın dava konusu işlemin yürütülmenin durdurulmasına karar verilmiştir” sözleriyle açıkladı.

‘Olması gereken zaten bu’

İkizköyler ise Valiliğin kararını “Güzel haber, ama olması gereken zaten bu” sözleriyle duyurdu. Yapılan açıklamada mahkeme kararlarının uygulanması için takipçi olacakları belirtildi.

Açıklamada köylüler olarak kömür bandı, maden genişletme, santral kapasitesi ve tüm projeler tamamen iptal edilene kadar mücadeleyi sürdürecekleri belirtildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.