Kategoriler: ManşetSivil Toplum

Adalet Arayan İşçi Aileleri’nin “Vicdan ve Adalet Nöbeti”

Adalet Arayan İşçi Aileleri’nin Galatasaray Lisesi önünde her ayın ilk Pazar günü gerçekleştirdikleri Vicdan ve Adalet Nöbeti 2015 yılında da devam ediyor.

Başka Haber.org’un haberine göre meslek hastalıklarını konu alan 37. nöbete kentsel dönüşüm mağdurları, doktorlar, iş güvenliği uzmanları ve gönüllü hukukçuların yanı sıra gazeteci Ahmet Hakan, ÖDP Eşbaşkanı Alper Taş ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

Aileler “Çalışırken yaralanmak, hastalanmak, ölmek istemiyoruz” ve “Meslek hastalığı dram değil, suç. Ölüm ve hastalık değil, cinayet” yazılı pankartlar açtı.

Adalet Arayan İşçi Aileleri adına yapılan açıklamayı kardeşi Heybuttulah Güleç’i Davutpaşa’da kaybeden Hakkı Güleç yaptı. Aralık’ta en az 127, 2014’te ise en az 1886 işçinin yaşamını yitirdiğini belirten Güleç, Ocak ayında görülecek iş cinayeti davalarını açıkladı. Güleç, iş cinayetlerinin yanı sıra yoğun çalışmanın sonucu olarak zamana yayılarak kendisini gösteren meslek hastalıklarının da can aldığını ifade etti. AKP hükümetinin Soma ve Ermenek sonrası aldığı kararların somut karşılıkları olmadığını belirten Güleç, kararların günü kurtarmak ve kamuoyunda oluşan duyarlılığı yönetmek amacı taşıdığını söyledi.

(Başka Haber.org)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi