Kategoriler: Doğa Mücadelesi

3. havalimanına karşı yürüyüş var

Başbakan Erdoğan’ın katılacağı, tartışmalı 3. Havalimanı’nın temel atma töreniyle aynı gün Kuzey Ormanları Savunması, “ölüm, talan, yalan ve yıkım lobisine” karşı doğayı, yaşamı, insanı ve hakikati savunmak için İstiklal Caddesi-Tünel’deki yürüyüşe çağırıyor.

Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararına rağmen 3. Havalimanı’nın temel atma töreni bu cumartesi (7 Haziran) gerçekleştiriliyor. 20 bin futbol sahası büyüklüğündeki ormanlık alanı; 70’ten fazla hayvan türünü, sayısız endemik bitkiyi, İstanbul’a can veren su havzalarını ve son tarım alanlarını yok edeceği düşünülen proje için aynı gün saat 18.30’da İstiklal Caddesi Tünel’de bir yürüyüş gerçekleşecek.

Kuzey Ormanları Savunması, çağrı metninde şöyle diyor:

“Yıkım lobisi hayata, doğaya, ormana, suya, hayvana, insana, hakikate düşman: Bu yüzden her türlü akıldışı yalanla ve zorbalıkla yaşam savunucularını sindirmeye; yaşamı, yıkımın boyunduruğuna sokmaya çalışıyor. Sermayenin çevre ve insan kırımına tam destek veren iktidar, 7 Haziran’da kuzey ormanlarına neo-liberal diktatörlük anıtını dikmeye hazırlanıyor. İlan ediyoruz: Bütün ufku yaşamın kaynağı suyu; hayatı var eden emeği; narin karacayı; mağrur kartalı; göçmen leylekleri, ulu ağaçları vahşice katletmek olan bu yıkım projesine karşı yaşamı savunmak insan olmaktır, tek umuttur!

İstanbul halkı kulak ver: Kuzey Ormanları senin; Kuzey Ormanları Savunması sensin!”

(Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi