Ekolojik YaşamManşet

Marketlerde naylon poşet devri kapanıyor

0

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, naylon poşet yerine biyobozunur poşet kullanımını teşvik edecek.

Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, doğada kısa sürede yok olması nedeniyle biyobozunur poşet imalatını sağlamak üzere poşet üreticileriyle görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Biyobozunur poşetlerin sponsorluğunu yapacak üreticilere ve marketlere Bakanlık tarafından destek verileceğini ifade eden Baş şöyle konuştu:

“Marketler naylon poşetleri parayla alıyor. Biyobozunur poşetlerin fiyatı, normal poşetlerin iki katı kadar. Market mesela 100 bin liralık poşet aldığında, bunun belli bir miktarını Bakanlık olarak karşılayıp, teşvik edici noktada olacağız. Dolayısıyla da rakamlar aşağıya düşmüş olacak.”

Naylon poşet yerine biyobozunur poşetlerin kullanılması için bazı önlemler almayı planladıklarını belirten ve biyobozunur poşetlerin marketlerden ücretsiz alınabileceğini söyleyen Baş şunları söyledi:

“Plastik poşet alanlara da bedel koyalım diyoruz. Plastik poşet, Avrupa’nın tümünde ve Türkiye’deki bazı büyük marketlerde parayla satılıyor. Ancak vatandaş biyobozunur poşeti bedava alacak. İllaki plastik poşet isterse onun bedelini ödeyecek. Bu yönde bir planlama yapıyoruz.”

(soL)

You may also like

Comments

Comments are closed.