ManşetTarım-Gıda

Bu pazar Gezi Parkı’nda tohum takası ve şehirde ekim-dikim atölyesi var

0

Bombalara Karşı Sofralar (Food Not Bombs) İstanbul bu Pazar (2 Nisan 2017) Taksim Gezi Parkı’nda Tohum Takası ve Şehirde Ekim-Dikim Atölyesi düzenliyor.

Saat 14:00 ila 19:00 arasında gerçekleşmesi planlanan atölye katılımcıları tohum ve fidelerini paylaşırken bunların nasıl koşullarda dönüşüp olgun bitkiler olacağını da öğrenme imkanı bulacak. Bombalara Karşı Sofralar İstanbul ekibi bahçe-bostan, gerilla bahçecilik veya ilgili konularda deneyimi olanları da atölyede hep birlikte paylaşımda bulunmak maksadı ile kendileri ile iletişime geçmeye çağırıyor.

Atölyenin facebook etkinlik sayfasına bu link üzerinden erişim mümkün.

Bombalara Karşı Sofralar İstanbul, 2 Nisan Pazar Tohum Takası ve Şehirde Ekim-Dikim Atölyesi’ni kendi sayfasından şu şekilde duyurmuş:

Uzun ve zorlu bir kışın ardından toprağın yeşiller açacağı bir bahar gelmekte. Baharın gelişi çiçekleri ve kuşları getireceği gibi bizleri de topraktan çıkaracak. Bu vasıtayla, hazır tohum ve fidelerimizi ekme-dikme vakti gelmişken, bu pazar günü tohum ve fidelerimizi paylaşıyor ve bunların nasıl koşullarda dönüşüp olgun bitkiler olacağını öğreniyor olacağız.

Devletler ve kapitalizm, GDO “bilim”i ile, atalık tohumu yasaklayan yasalarıyla, on bin yılı aşkın dünyanın dört bir yanında üretim yapmış ve yapmakta olan çiftçileri birer uluslararası suç örgütü üyesi ilan ederken, direnişi Dakota’da, Hambach’ta, Chipko’da ve Gezi’de hep beraber örüyoruz. Ormanları, okyanusları, parkları savunduğumuz gibi sofralarımızı da savunuyoruz.

Balkonlarımızda, pencere kenarlarında, bahçelerimizde, bulabildiğimiz her bir toprak parçasında tohumları ve fideleri nasıl ekip-dikip bakımını sağlayabileceğimizi konuşup, elimizdeki tohum ve fideleri paylaşacağız. Bir yandan da üç seneyi aşkın bir süredir yaptığımız gibi sistemin israfından kurtardığımız yiyeceklerle kurduğumuz sofrayla hep beraber karnımızı doyuracağız.

Program

13.00-14.00: Yiyecek toplama
14.00-16.00: Hazırlama ve pişirme (infiAl, Turan Cd. No:36/A, Tarlabaşı)
16.00-19.00: Yemek paylaşımı, takas ve atölyeler (Gezi Parkı)
19.00-20.00: Temizlik

Deneyim ve bilgi paylaşımları hafta içinde duyurulacak. Bahçe-bostan, gerilla bahçecilik veya herhangi ilgili deneyimi olan bizimle iletişime geçebilir, paylaşımımızı hep beraber yapabiliriz.

Elinizde paylaşabileceğiniz tohum-fide veya ilgili alanlarda kullanılabilecek herhangi bir malzeme varsa paylaşabiliriz!

Bombalara Karşı Sofralar ( Food Not Bombs) İstanbul

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.