Türkiye

Batı basını Erdoğan’ın “Avrupalılar sokağa güvenle adım atamaz” sözlerine “Tehdit” dedi

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Yayıncılar Derneği Üyeleri ile buluşma toplantısında konuştu. Türkiye’nin Almanya ve Hollanda ile yaşadığı diploması krizine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’ya yönelik sözleri büyük yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’ya yönelik sözlerinin yanı sıra, Türkiye’deki tutuklu gazetecilere ilişkin açıklamalarda da bulundu. Erdoğan, “İçlerinde katilden soyguncuya, çocuk istismarcısına kadar herkes var. İçlerinde gazeteci yok. Bir liste geldi; 144’ü terör suçundan cezaevinde bulunuyor. Bunlardan birinin suçu ülkemize bomba düzeneği getirmek, bir tanesi patlayıcı madde ile yakalanmış. Ne ararsanız bunlarda var! İşin ucu kendilerine dayanınca adaleti rafa kaldıranlar mesele Türkiye olunca yüzlerine maske takıyorlar. Biz de karşımıza maskeyle çıkanlara haydut muamelesi yapmaya karar verdik. Öyle ya saklayacak bir şeyin yoksa neden maske takıyorsun? Çık ortaya delikanlıca ‘Benim Türkiye ile meselem var’ de” diye konuştu.

Erdoğan’ın Avrupa’ya yönelik sözleri ise, dünya medyası tarafından ‘tehdit’ olarak verildi. Erdoğan’ın sözleri şöyle:

“Karşımıza maske ile çıkanlara haydut muamelesi yapmaya karar verdik. Bize parmak sallayan Avrupalılara sesleniyorum; Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar çok yakından takip ediliyor. Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz. Türkiye olarak, Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, bu değerlere bizim kadar özellikle Avrupalının ihtiyacı vardır.”

“Tehdit”

Erdoğan’ın sözlerini, The Independent‏ sosyal medya hesabından “Erdoğan az önce Avrupa’daki herkesin güvenliğini tehdit etti” diye paylaşırken, Reuters ise “Erdoğan, mevcut tutum devam ederse, Avrupalıları ‘güvenle yürüyemeyecekler’ diye uyardı” ifadelerini kullandı.

(Odatv, Yeşil Gazete)

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.