ManşetTürkiye

CHP’li Tanrıkulu’ndan yasa teklifi: Newroz resmi tatil olsun

0

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Newroz’un resmi tatil olmasını öneren bir yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Tanrıkulu, yasa teklifinin gerekçesinde, Kürtlerin kendini ifade etme aracı olan Newroz’un Ortadoğu ülkelerinde de resmi tatil olduğunu ve Türkiye’de de resmi kutlamaların yapılabileceğini bildirdi. Tanrıkulu, farklı etnik köken,inanç ve kültüre sahip Türkiye halklarının birlikte kutladığı Newroz’un açık hava festivalleri, şölen ve resmi kutlamalarla bayrama dönüşebileceğini ifade etti.

Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada da ”Newroz aynı zamanda halkların zalimlere, diktatörlere, antidemokratik rejimlere karşı özgürlük talebinin günüdür. Ne yazık ki AKP iktidarının baskıcı uygulamaları eşliğinde bu seneki Newroz’u da kutluyoruz. Sosyal medyayı kapatan, insanların birbiriyle iletişimine engel olmak için akla hayale gelmedik anti-demokratik uygulamalara tevessül eden AKP iktidarı da halkların demokrasi talebi karşısında daha fazla duramayacaktır!” dedi.

“Savaşsız Türkiye’ye vesile olsun”

Newroz’un barışın dillendirildiği bir gün olması gerekirken şiddetin ve çatışmanın günü haline getirildiğini de belirten Tanrıkulu, açıklamasında “Diliyorum ki artık Newroz/Nevruz hak ettiği şekilde hep şenliklerle, güleç ifadelerle, mutlulukla kutlanır! Halkımızın ortak talebi barış ve özgürlükken AKP’nin savaş ve tutsaklık dayatmaları asla kabul görmeyecektir. Bu vesileyle Newroz/Nevruz bayramının halklara özgür, demokratik, barış dolu baharlar getirmesini diliyor ve tüm yurttaşlarımızın bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

(BirGün)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.