Doğa MücadelesiManşet

Devlet asbesti doğruladı

0

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ankara Tabip Odası, yayınlanan MTA raporu ile Havagazı Fabrikası ve çevresindeki asbestin varlığını ve çevreye yayıldığının kanıtladığını bildirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ankara Tabip Odası, Hacettepe Üniversitesi ve Türk Toraks Derneği’nin düzenlediği ‘Kentsel Dönüşüm ve Asbest Tehlikesi’ başlıklı panelde MTA raporunu kamuoyuyla paylaştı.

BirGün’ün haberine göre, meslek odaları, 350 ton asbestli malzeme olan Havagazı Fabrikası’nın numunelerini çapraz sorgu için Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne(MTA) gönderdiklerini belirterek, gelen raporda yer alan bilgilere göre bölgede asbestin varlığını ve çevreye yayıldığının kanıtladığını bildirildi.

Bilimsel olarak kanıtlandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in asbestli yıkım yapmadığına dair ifadelerinin doğru olmadığının iki raporla bilimsel olarak kanıtlanmış olduğunu vurgulayan meslek odaları, MTA raporunun uzman değerlendirmeleriyle detaylı bir şekilde kamuoyuna açıklanacağını kaydetti.

Rapor mahkemeye sunulacak

25 Şubat’ta asbest yönetmeliğine aykırı bir şekilde halkın sağlığını tehdit ederek yıkım gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunan meslek odaları MTA raporunu da mahkemeye sunacaklarını bildirdi.

 

(BirGün)

You may also like

Comments

Comments are closed.