KadınManşet

8 Mart’ı kutlayan kadınlara iki üniversitede bıçaklı-tekbirli saldırı!

0

Bilgi Üniversitesi’nde kadın öğrencilerin düzenlediği 8 Mart etkinliğinde, dışarıdan geldiği belirtilen bir grup bıçaklı saldırıda bulundu. Bazı öğrencilerin yaralandığı bildirildi. Bilgi Üniversitesi’ndeki saldırının ardından İstanbul Üniversitesi’nde kurulan 8 Mart standına da yüzleri maskeli olduğu ve tekbir getirdikleri öne sürülen bir grup saldırdı. Saldırıda bir kadın yaralandı.

Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü’nde kadın öğrencilerin 8 Mart etkinliğine turnikelerden atlayarak içeriye giren 30-40 kişi olduğu öğrenilen grup saldırdı. Öğrenciler, saldırganların bıçak kullandığını ve bazı öğrencilerin yaralandığını belirttiler.

Saldırının ardından öğrenciler olaya tepki gösterdi. Yönetime de tepkilerini gösteren öğrenciler, daha önce de benzer şeyler yaşandığını ama güvenlik önlemi alınmadığını söylediler. Öğrenciler saldırı anına ilişkin videoları da sosyal medyadan paylaştılar.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde kadınların kurduğu standa iki araç halinde okula gelen 10 kişilik bir grup saldırdı. Bozkurt işareti ve tekbirler ile 8 Mart masasına saldıran grup masayı dağıtıp kadınları darp etti. Saldırı sonucunda yüzüne darbe alan bir kadının kaşı açıldı.

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.