Doğa MücadelesiManşet

‘Montaj’ denilen tape gerçek oldu: Etiler’deki huzurevi arazisine ‘ÇED gerekli değil’ kararı

0

17-25 Aralık Operasyonları döneminin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarından kamuoyuna yansıyan Etiler’deki huzurevi arazisine ilişkin “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Sızdırılan kayıtların dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar ile, Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turan arasında geçen konuşmalara ait olduğu belirtilmişti. Tapelere ilişkin hükümet kanadı ‘montaj’ açıklamasını yapmıştı.

Projeye ilişkin ÇED’le ilgili resmi süreç geçen 20 Ocak’ta başlatılmıştı. Bakanlık tarafından hazırlanan imar planlarıyla Etiler’deki huzurevi alanı, dinleme kayıtlarında talep edildiği gibi, ‘otel alanına’ çevrilmişti.

İstanbul büyükşehir belediyesi (İBB) çeşitli gerekçelerle Taşyapı’ya ait projenin planlarını 2006 ile 2011’da altı kez reddetmiş, ardından bakanlık devreye girmişti.

17-25 Aralık soruşturmasının TOKİ dosyasında yer alan tapelerde dönemin bakanı Bayraktar’la Taş Yapı’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın bir görüşmesi de yer alıyordu. Bayraktar hakkında hazırlanan ve Meclis’e gönderilen fezlekede ‘sağlık tesisi yapımı için imar verilen ve Taş Yapı’ya ait arsaya, otel yapımı için illegal olarak imar alınması’ da vardı.

Dinleme kayıtlarına da yer verilen fezlekede Turanlı, Rumelihisarı Toprakkale Sokak’ta yer alan arsaya otel yapmak için Bayraktar ve bakanlık bürokratlarından ricacı oluyordu.

Karar 2 Mart’ta verildi

Diken’den Rıfat Doğan’ın haberine göre, bakanlık ‘ÇED gerekli değildir’ kararını 2 Mart tarihinde verdi.

Proje dosyasına göre 3 bin 182 metrekarelik alan üzerine 2 bin 534 metrekare taban alanında toplam 29 bin 932 inşaat yapılacak. Proje altı bodrum kat, bir zemin kat ve yedi normal kattan oluşuyor.

Şirketin sunduğu dosyaya göre altı bodrum kata ayrı ayrı havuz, toplantı salonu, otopark, kahvaltı salonu, hamam ve fitness benzeri oluşumlar yapılacak. Zemin katta ofis, toplantı odası ve kafe, yedi normal katta da odalar yer alacak. Çatı katında ise teras ve açık havuz olacak.

 

(Diken)

You may also like

Comments

Comments are closed.