ManşetSpor

“Her engelli velisi çocuğunu mutlaka spora yönlendirmeli”

0
Fotoğraf: Yasemin Arslantaş

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Yüzme Türkiye Şampiyonası 3-5 Mart 2017 tarihleri arasında Mersin’de gerçekleştirildi.

Mersin’e Akdeniz Oyunları sırasında kazandırılan Olimpik Havuzda gerçekleşen şampiyonaya Adana, İstanbul, Gaziantep, Çorum, Kahramanmaraş, Sakarya, Isparta, Manisa, Denizli, Kütahya, Eskişehir, Kırklareli, Karaman ve Mersin’deki spor kulüplerini temsilen pekçok sporcu katıldı.

Fotoğraf: Yasemin Arslantaş

Şampiyonadaki tüm sonuçlara TBESF’in web sitesindeki bu linkten göz atabilirsiniz.

“Her engelli velisi çocuğunu spora yönlendirsin”

Fotoğraf: Yasemin Arslantaş

Yeşil Gazete olarak biz de 5 Mart Pazar günü Mersin Olimpik Havuzdaki şampiyonada idik. Görevli ve sporcularla önceden ilgili merciilerden izin almadığımız için görüşme imkanımız olmadı ama Gaziantep Sof Dağı Gençlik ve Spor Kulübü adına yarışmaya katılan Hasan Çelik (21) ve Anıl Çelik’in (18) annesi Meyrem Çelik ile görüşme imkanımız oldu.

Yeşil Gazete olarak Meyrem Çelik ile görüşmemizi sağlayan Mersin Bisiklet Derneği Merbisder üyesi baba oğul Ali ve Cem Maşa’ya da teşekkürler. Yarışmaya katılan Hasan ve Anıl Çelik, Cem’in teyze çocukları oluyor aynı zamanda. (Fotoğraf: Süleyman Uygun)

Polinöropatik ve Nöropatik rahatsızlığı bulunan iki oğlunun yüzme sporuna başladığı 2 yıl öncesinden bugüne gösterdiği gelişimi mutlulukla ifade eden Çelik, “Haberinizde bunu özellikle belirtmenizi rica ediyorum. Her engelli velisi çocuğunu mutlaka spora yönlendirsin. Ben bizzat yaşadım. Büyük oğlum Hasan için spor da fayda etmez diyorlardı ama onun iki yılda nereden nereye geldiğine ben şahidim. Çocuklarımız için spor çok önemli” şeklinde konuştu.

Meyrem Çelik (önde) sporcu çocukları Hasan -Anıl ve kardeşi Meryem Maşa ile birlikte

Takımın Gaziantep’ten Mersin’e ulaşımında sponsor olan ve Antep’teki çalışmaları yürüttükleri Özel Oska Yüzme Havuzu’na da teşekkür ettiklerini kaydeden Çelik, engelli sporlarına katılımın ve ilgilinin artmasını arzu ettiklerini de kaydetti.

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.