ManşetTürkiye

Sedat Ergin görevden alındı; ‘amiral gemisi’nin yeni kaptanı Fikret Bila

0

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümetin, ‘Karargah rahatsız’ haberi nedeniyle tepki gösterdiği Hürriyet gazetesinde tepe yönetim değişti. Ağustos 2014’ten bu yana Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdüren Sedat Ergin görevden alındı. Ergin’in yerine Milliyet’in eski Genel Yayın Yönetmeni ve Hürriyet gazetesi yazarı Fikret Bila getirildi.

Sedat Ergin’in görevden alınarak yerine Fikret Bila’nın getirildiği gazete tarafından resmi olarak açıklanmasa da, konuyla ilgili herhangi bir yalanlama da yapılmadı.

Medyaradar’da yer alan habere göre, Hürriyet gazetesi yönetimi bugün Bila ile bir toplantı gerçekleştirdi ve görevin kendisine verildiği belirtildi

T24’te ter alan habere göre ise, gazetedeki yönetim değişikliğine şubat ayının ortasında karar verildi. Şubat ortasında Ankara’dan İstanbul’a davet edilen Fikret Bila’ya, Sedat Ergin’in de bilgisi dâhilinde Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği görevi teklif edildi. Bila görevi kabul etti, ancak Doğan Ailesi üyelerinin yurt dışında bulunması nedeniyle kararın açıklanması mart ayı başına bırakıldı.

Hürriyet gazetesinden konuyla ilgili bilgi veren kaynaklar, “bu takvimin, 25 Şubat Cumartesi günü yayımlanan ‘Karargâh rahatsız’ başlıklı haber nedeniyle çıkan krizle çakışması üzerine doğal olarak gazete yönetiminde değişiklik gerekçesinin bu haber olduğu yorumları yapıldığını, ancak gerçeği bu tesadüfün açıklamadığını” ifade etti.

RedHack sızdırmıştı

Redhack’in Doğan Medya Grubu Başkanı iken Eylül 2016’da sızdırdığı Mehmet Ali Yalçındağ’ın yazışmalarında, Sedat Ergin’in Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği’nden alınması planı da kamuoyuna yansımıştı. Aydın Doğan’ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ’la evli olan Mehmet Ali Yalçındağ’a ait olduğu ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’la yazışmaları da içerdiği öne sürülen maillerde, Yalçındağ’ın, Sedat Ergin’in yerine Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği’ne Ahmet Hakan’ın getirileceği açıklamaları da yer almıştı.

Fikret Bila kimdir?

Türkiye medyasının kıdemli isimlerinden olan Fikret Bila 1979 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1977 yılınsa, öğrenciyken, Yankı dergisinde başladı, daha sonra Nokta dergisinde de çalıştı.

Mezuniyetinin ardından parlamento adına devlet ve yerel yönetimler üzerinde denetim yapan Sayıştay’ın sınavını kazanarak denetçi oldu.
1980-1985 yılları arasında Sayıştay denetçisi olarak görev yapan Bila, Gazi Üniversitesi’nden 1986 yılında doktora derecesi aldı.
Sayıştay yıllarının ardından gazeteciliğe dönen Bila, Milliyet Ankara İstihbarat Şefliği’ne getirildi.
Orhan Tokatlı’nın yerine getirildiği Milliyet Ankara Temsilciliği döneminde CNN Türk’te Ankara Kulisi programını sundu.
Bila, uzun süre “Yön” başlıklı köşesinde günlük yazılar yazdığı Milliyet’in Demirören ailesine satılmasının ardından, 30 Temmuz 2013’te Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildi. Bila, 8 Haziran 2016’ya kadar sürdürdüğü bu görevin ardından, 1 Ağustos 2016’dan itibaren köşe yazarı olarak Doğan Medya Grubu bünyesinde bulunan Hürriyet’e geçti.

Uzun süre Milliyet Yayın Koordinatörlüğü yapan müteveffa gazeteci Hikmet Bila ile kardeş olan Fikret Bila’nın çalışmaları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Abdi İpekçi, Çağdaş Gazeteciler Derneği gazetecilik ödüllerine değer görüldü.
Bila’nın “Komutanlar Cephesi”, “Ankara’da Irak Savaşları”, “Hangi PKK: Satranç Tahtasındaki Yeni Hamleler”, “Phoenix: Ecevit’in Yeniden Doğuşu” başlıklı kitapları yayımlandı.

 

(T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.