Hayvan HaklarıManşet

Doğa Koruma Müdürlüğü dağ keçisi katlini turizm başarısı olarak duyurdu

0

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Niğde Şubesi, sosyal medya hesabında, milyarder bir iş adamının av görüntülerini övgü dolu sözlerle paylaştı. Müdürlüğün paylaşımında “Dünyanın dolar milyarderi Niğde’yi dünya basınına taşıdı” başlığı kullanıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün paylaşımında, dünyanın en büyük mermi ve fişek üreticilerinden biri olan Hornady’nin sahibi Jason Hornady’nin Niğde’ye gelip hayvanları öldürmesinden övgü ile söz ediliyor.

Kırmızı Tilki’de yer alan habere göre, Hornady’nin katlettiği bir dağ keçisi ile çekilmiş fotoğrafının da yer aldığı paylaşımda ülkenin en önemli doğal varlıklarının para karşılığı zengin yabancılara öldürtülmesi sanki bir turizm başarısı imiş gibi anlatılıyor.

Niğde Doğa Koruma Müdürlüğünün Facebook hesabında yer verilen skandal sözler şöyle :

“Dolar milyarderi, Niğde’yi dünya basınına taşıdı”

Dünyanın en büyük mermi ve fişek üreticilerinden kabul edilen Hornady Manufacturing Company’nin dolar milyarderi sahibi Jason Hornady, av turizmi kapsamında Niğde’yi ziyaret etmişti.

Dünyanın ünlü mermi yapımcısı Jason Hornady’nin Türkiye’de Niğde Çamardı Demirkazık Yaban Hayatı Sahasında Av Turizmi kapsamında avladığının iletildiği haberin devamında, “Dünyanın en büyük kurşun ve parlama üreticisi Hornady Manufacturing Company’nin dolar milyarderi sahibi Jason Hornady, av turizminin bir parçası olarak Türkiye’nin Niğde ili Çamardı ilçesini ziyaret etti. Toros Altay tur şirketi ile av turizminin bir parçası olarak Türkiye’ye gelen Jason Hornady, ziyaretini tamamladı ve ulusal avcılık ve doğa dergisi Avfest Dergisine özel röportaj verdi. Verdiği röportajda Niğde ilinden ve Niğde şube Müdürlüğünden memnuniyetlerini belirtmişlerdir.”

 

(Kırmız Tilki)

You may also like

Comments

Comments are closed.