ManşetTarım-Gıda

Anaokulu velileri biraraya gelerek Caddebostan’da gıda topluluğu kurdu

0

Kadıköy Caddebostan’da bulunan Momo Anaokulu’nun velileri temiz, sağlıklı ve katkısız gıdaya kendi güvendikleri türeticilerin ürünlerini tüketerek ulaşma arzusu ve çabasıyla Yeryüzü Derneği Gıda Topluluklarına katılarak Momo Gıda Topluluğu’nu kurdu.

Momo Gıda Topluluğu’nda ürünlerin topluluk üyeleri ile buluşması, velilerin üreticilere toplu olarak sipariş verip ayda bir gün Momo’da mini bir pazar kurarak dağıtım yapması ile gerçekleşiyor.

Gıda Topluluğu ayda bir gerçekleşen dağıtımları Pazar günleri, güzel havalarda bahçede, yağmurlu günlerde ise okulun içinde yapıyor. Dağıtım günleri hem anne-babalar hem de beraberinde gelen çocuklar için oldukça keyifli günlere dönüşüyor. Her şey tamamen gönüllülük çerçevesinde ilerlediği için ürünler birlikte okula taşınıyor, küçük pazar yerimiz elbirliğiyle kuruluyor, evlerden tartılar ve ürünleri evimize rahatça taşıyabilmemizi sağlayacak poşet, bez çanta, file ve pazar arabaları getiriliyor ve pazar kurulduktan sonra herkes kendi sipariş listesindeki ürünleri tek tek kendisi alıyor ve kendisi tartıyor.

Momo Gıda Topluluğunun Gönüllü Liderleri: Gökçe Nalcı ve Pınar İşbilen Atik

Momo Anaokulundaki çocuklar ise kolileri taşımaktan, anne-babaları ile birlikte ürün tartmaya kadar pek çok işe yardım ederken bol bol oyun oynamayı da ihmal etmiyor.

 

(Yeşil Gazete, Momo Anaokulu.com)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.