ManşetYerel

Müjdat Gezen Sanat Merkezi kundaklandı!

0

Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen’in kendi adını verdiği Kadıköy’deki sanat merkezi dün gece geç saatlerde kundaklandı. Kamera kayıtlarından sanat merkezinin giriş kısmına gelen bir kişinin elindeki benzin bidonunu boşaltarak ateşe verdiği belirlendi.

Gezen, saldırının sanat merkezinin gece bekçisi tarafından büyümeden engellendiğini belirtti. Çok sayıda sanatçı, olayın ardından sanat merkezine desteğe geldi.

 

Kılıçdaroğlu da tepki gösterdi

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı mesajında, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklanmasını kınayarak, “Müjdat Gezen Sanat Merkezi dün gece kundaklandı. Bu çirkin saldırıyı kınıyor, tüm sanatseverlere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” açıklamasında bulundu.

Güvenlik görevlisi Mahmut Aksı ise yaşananları anlattı. Aksı, “Aniden bir ses geldi ve her taraf alev oldu. Hemen dışarı çıktım, bahçe hortumu ile müdahale ediyorum bir yandan da itfaiyeyi arıyorum. İtfaiyeye gelene kadar kendi imkanlarımla ateşi söndürdüm” diye konuştu.

Eleştirilerin hedefi oldular

Müjdat Gezen ile Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, katıldıkları bir televizyon programında, 34. Osmanlı Padişahı Abdülhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu hakkında yaptıkları yorumlar nedeniyle eleştirilere hedef olmuştu.

 

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.