ManşetSivil Toplum

Mimarlar Odası, ‘Karaköy Yolcu Salonu’nu yıkarak zarar verenler hakkında işlem başlatılsın”

0

Mimarlar Odası, yapının restorasyonunun yıkılmadan yapılabileceğini zorunlu olsa dahi mimari değerinin bozulmadan güçlendirilebileceğini belirtti.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport kapsamında restore edileceği açıklanan Karaköy Yolcu Salonu’nun yıkılmasına tepki göstererek tescilli tarihi, kültürel ve mimari mirasa zarar verenler hakkında işlem başlatılmasını ve kamuoyunun bilgilendirilmesini talep etti.

Galataport Projesi yönetimini üstlenen Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırım A.Ş.’den yapılan açıklamada, salonun “can güvenliği” nedeniyle yıkıldığını ve “özgün yapısına uygun” olarak yeniden inşa edileceğini belirtti.

Mimarlar Odası ise açıklamasında, yapının restorasyonunun yıkılmadan yapılabileceğini zorunlu olsa dahi mimari değerinin bozulmadan güçlendirilebileceğini belirtti.

Mimarlar Odası açıklamasında, Karaköy Yolcu Salonu’nun ilk modern deniz yolcu salonu olarak döneminin tasarım anlayışını, teknolojini ve malzeme kullanımını yansıttığını, İstanbul’un sosyal yaşamının bir parçası olduğunu, tarihsel, kültürel değerleri nedeniyle korunması gereken bir eser olduğuna dikkat çekti.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.