DünyaManşet

Kanada Başbakanı’ndan ABD’nin göçmen yasağına karşı duruş

0

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Müslümanların çoğunlukta yaşadığı yedi ülkeye ABD’nin getirdiği geçici giriş yasağına sosyal medyada karşı çıktı.

Trudeau, attığı tweetlerde ‘Kanada’ya Hoşgeldiniz’ etiketini kullanarak, “Kanadalılar, inancınıza bakmaksızın zulümden, terörden ve savaştan kaçan sizleri hoş karşılayacaktır. Çeşitlilik gücümüzdür #KanadayaHoşgeldiniz” ifadesini kullandı.

Trudeau, aynı zamanda 2015 yılında küçük bir Suriyeli mülteciyi havaalanında karşıladığı fotoğrafını da Twitter’dan paylaştı.

Kanada’ya geçtiğimiz 13 ay içinde yaklaşık 40 bin Suriyeli mülteci kabul edildi.

Mülteci programı destekle karşılandı

Trudeau’nun tweetleri hem ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın imzaladığı son kararnamaye karşı bir tutum sergiliyor, hem de Kanada’da olumlu karşılanan Suriyeli mülteci programının başarısını göstermeyi hedefliyor.

New York Times’ın haberine göre geçtiğimiz Kasım ayından beri ülkeye kabul edilen 16 bin mülteci, Kanadalıların sponsorluklarını üstlenmesi sayesinde gerçekleşti.

Trudeau’nun ülkeyi ziyaret turu kapsamında sponsorların en çok karşı çıktığı nokta, mültecilerin gerektiği kadar hızlı ülkeye gelmemesi olmuştu.

Trump’ın imzaladığı kararname çifte vatandaşları da kapsıyor.

Ancak Trudeau’nun sözcüsü, bu kararın Kanada vatandaşlarına uygulanmayacağı garantisini aldıklarını açıkladı.

Kanada’nın Göçmen Bakanı Ahmed Hussen de Somalili bir mülteci ve çifte vatandaşlığa sahip.

ABD Başkanı Donald Trump, imzaladığı kararname ile Suriyelilerin ABD’ye girişini, “ikinci bir emre kadar” durdururken, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkenin vatandaşlarına 3 aylık vize kısıtlaması getirmişti.

 

(BBC Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.