Haber HattıManşetSivil Toplum

Anadolu Sanat Jam 2017, 3 – 7 Nisan tarihlerinde Antalya’da

0

Anadolu’da sanatçı olmayı ve sanatçı rolüyle toplumsal dönüşümü beraber keşfederken iş birlikleri ve dostluklar ile Anadolu’da daha güçlü bir ağ oluşmasını sağlayacak yaratıcı bir buluşma olarak tarif edilen Anadolu Sanat Jam 2017 için başvurular açıldı.

İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Anadolu Sanat Jam’in bu seneki adresi ise Antalya, Tekirova’da bulunan Sundance Camp olarak belirlendi. Başvurunuz bu link üzerinden yapabilirsiniz.

3 – 7 Nisan 2017‘de gerçekleşecek Anadolu Sanat Jam’ae son başvuru tarihi ise 15 Şubat.

Anadolu Sanat Jam nedir sorusunu buluşmayı organize edenler şu şekilde tarif ediyor:

“Farklı sanat dalları ile ilişkisi olan, başka bir dünya hayali kuran, sanatını değişim aracı olarak kullanan, toplumsal dönüşüm için çabalayan 30 özgün bireyin 5 günlüğüne bir araya gelmesini sağlayan bir topluluk oluşturma deneyimidir.

Anadolu Sanat Jam kendisini sanat ile ifade eden kişiler için bir Jam’dir, bir sanat kampı değildir. Bir konferans, eğitim ya da seminer değildir.  Bu buluşma, toplumsal dönüşüme bütüncül bir bakış açısıyla bakar, Gandhi’nin ”Dünyada görmek istediğimiz değişim olmalıyız.” önerisinden ilham alır ve değişimin eş zamanlı 3 boyutunu araştırır: kişisel boyut (kendimizi daha iyi tanımak); ilişkisel (kişilerarası ilişkilere gerçeklik katmak) ve sistemik boyut (sürdürülebilir, adil ve barışçıl bir dünya yaratmak).

Niyetimiz, kendisini sanatla ifade eden, yaratıcılıkları ile bağlantılı bir şekilde üreten ve toplumsal dönüşüme bu şekilde katkıda bulunan kişilerin bir araya gelmeleri, bir topluluk deneyimi yaşamaları, ve hayal ettikleri dünyanın inşası için aralarında iş birliği bağlarının oluşmasını sağlamaktır. Topluluk içinde deneyimlenen kalpten iletişim, birlikte üretimin ve kişisel, ilişkisel ve sistemik değişimin temelini oluşturur.”

Anadolu Sanat Jam web adresi için tıklayınız

Anadolu Sanat Jam facebook sayfası için tıklayınız

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.