Doğa MücadelesiManşet

KOS’tan Belgrad Ormanı’na inşası planlanan demiryoluna karşı eylem çağrısı

0

Kuzey Ormanları Savunması (KOS), 29 Ocak 2017 Pazar, 11.30’da Belgrad Ormanı’nda Bahçeköy girişinde buluşarak, Belgrad Ormanı’nda inşa edilmesi planlanan demiryoluna karşı yapılacak basın açıklaması ve ardından düzenlenecek 2 saatlik doğa yürüyüşü için tüm doğa korumacıları Pazar günü Belgrad Ormanı’na davet ediyor.

Bu arada KOS’un İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 5 gün önce başlattığı kampanyaya imza atanların sayısı da 15 bin kişiyi geçmiş durumda. Belgrad Ormanı’nında yapılmak istenenlere dair kapsamlı bilgileri de barındıran kampanya sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

29 Ocak 2017 Pazar günü gerçekleşecek basın açıklaması ve doğa yürüyüşüne ilişkin KOS açıklamasının tam metni ise şu şekilde:

29 Ocak, Pazar 11.30’da Belgrad Ormanı’nda basın açıklaması ve doğa yürüyüşü yapıyoruz

29 Ocak 2017 Pazar, 11.30’da Belgrad Ormanı’nda Bahçeköy girişinde buluşuyor, Belgrad Ormanı’nda inşa edilmesi planlanan demir yoluna karşı basın açıklamamızı yaptıktan sonra doğa yürüyüşü gerçekleştiriyoruz.

İstanbul’a binlerce yıldır hayat veren ve Kuzey Ormanları’nın eşsiz parçalarından biri olan Belgrad Ormanı, dekovil tren hattı ile yağmalanmak isteniyor. Belgrad Ormanı’nın yok edilmesine izin vermeyelim, ormanımızı birlikte savunalım, şehrimizin nefesine sahip çıkalım.

29 Ocak 2017 Pazar, 11.30’da Belgrad Ormanı’nda Bahçeköy girişinde basın açıklamasından hemen sonra orman içerisinde 2. Mahmut Bendi’nden başlayarak gölet etrafında yaklaşık 2 saatlik (kar durumuna göre tahminen) bir doğa yürüyüşü gerçekleştireceğiz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yeni başlatılan imza kampanyası da artan bir şekilde destek görmeye devam ediyor. 3 gün önce başlatılan kampanyaya imza atanların sayısı 6 bini geçti. Binlerce ağacı katlederek geçirilmesi planlanan “Dekovil Hattı” demiryolu projesine, Belgrad Ormanı’nın korunması gereken doğal bütünlüğünün parçalanmasına, Kuzey Ormanları’nın nefesini İstanbul’a taşıyan Cendere Vadisi’nin yeni rant projelerine açılmasına karşı imzanızı buradan atabilir, arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Notlar:

Pazar günü yağış beklenmiyor ama yerde önceki günlerde yağan kar olacağı ve hava soğuk olacağı için uygun ayakkabı ve giysi giyinmeniz, yanınıza çorap ve benzeri yedek giyecekler almanız tavsiye edilir. Yürüyüş için yanınıza termos içinde sıcak içecek, sandviç benzeri atıştırmalıklar getirmenizi rica ediyoruz.

Belgrad Ormanı Bahçeköy girişine ulaşmak için Hacıosman Metro İstasyonu’ndan 42HM numaralı Bahçeköy otobüslerine binip, son durakta inebilirsiniz. İsteyenler 10.45’te Hacıosman Metro çıkışında, otobüs duraklarının önündeki buluşmaya katılabilir.

Ormana Demiryolu Olmaz eyleminin facebook etkinlik sayfasına buradan ulaşabilirsiniz”

 

(KOS Medya)

You may also like

Comments

Comments are closed.