İklim KriziManşet

350.org’un eğitim sayfası Türkçe olarak yayında

0

2015 yılından beri Türkiye’de de, iklim değişikliği ve yaşam alanları savunusu alanında çalışan yerel hareketler ile birlikte çalışmalar yürüten ve karar vericiler ile liderlerin bilimsel gerçeklerin ışığında iklim değişikliği ile etkin mücadele etmelerini sağlamak amacıyla yerelden başlayarak küreselde etkin faaliyet gösteren bir iklim hareketinin oluşabilmesi amacını güden sivil toplum kuruluşu 350.org’un eğitim sayfası Türkçe olarak tr.trainings.350.org/ adresinden yayına başladı.

Özellikle iklim değişikliği ve çevre koruma alanında çalışan sivil toplum kuruluşları, girişimler ve örgütlenmelerin farklı hedef kitlelerini güçlendirmek için kullanabilecekleri yaklaşım ve yöntemleri içeren eğitim sitesinde çevrimiçi ortamda veya yüz yüze yapılan eğitim ve toplantılarda kullanılabilecek tekniklerin teorik temelleri ve pratik uygulamaları hakkında bilgiler bulunuyor.

350.org Türkiye’nin, eğitim sayfası yayına başlaması ile ilgili olarak yaptığı açıklama şu şekilde

“Kurmayı ve geliştirmeyi amaçladığımız bu küresel iklim hareketi, tüm dünyada yerelden yükseliyor ve herkes için daha iyi bir gelecek oluşturmak amacıyla ortak faaliyetlerde bulunuyor. Çevrim içi kampanyalarımız, yerel örgütlenmelerimiz ve kitlesel eylemlerimiz ile 188 ülkeyi kapsayan küresel bir ağın parçasıyız.

İlkelerimizle ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İklim adaletinin temel unsuru olarak yerelin gerçekliğini ve taleplerini gözeten bir iklim hareketi hayal ediyoruz. Bu yüzden, 350.org olarak, yerelin ihtiyaçlarına cevap verebilmek, yereldeki mücadeleyi güçlendirecek adımlar atmak, temel önceliklerimizin başında geliyor. Türkiye’de de yerel hareketlerin güçlenmesi, verdikleri iklim değişikliği ve yerel ekoloji mücadelesini daha etkin bir biçimde yürütebilmesi için özellikle güçlendirme ve kapasite geliştirme faaliyetlerinde kullanılabilecek bir eğitim sitesi hazırladık. Eğitim kiti, iklim değişikliği, örgütlenme ve ekoloji mücadelesine dair, kurumların, sivil toplum örgütlenmelerinin ve konulara ilgi duyan eğitmenler ile kişilerin kullanabileceği, deneyimsel öğrenme odaklı, katılımcı ve interaktif içerikler içeriyor.

Eğitim/atölye etkinlikleri, toplantı kolaylaştırıcılığı araçları ile strateji / örgütlenme başlıkları altında toplanan bu yöntemleri yaygınlaştırmak amacıyla, iklim değişikliği ve çevre alanında çalışan kurumlar başta olmak üzere, sivil alanda faydasını görecek herkesin kullanımına açmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Zira bilgi özgür olmak ister.

İşinize yaraması dileğiyle.

350.org

 

(Yeşil Gazete)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.