ManşetMedya-İnternet

Amberin Zaman’ın basın kartı “Mili Güvenlik” gerekçesiyle iptal edildi

0

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce (BYEGM), gazeteci Amberin Zaman’ın basın kartını “milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara sempatisi ve desteğinin tespit edilmesi” gerekçesiyle iptal etti.

Diken yazarı Amberin Zaman, Reina saldırısı sonrası Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler tarafından Twitter’da hedef gösterilmişti

Gerekçe: Türkiye aleyhine yazı yazıyor

Diken’in haberine göre BYEGM’den yapılan yazılı açıklamada, Zaman’ın yurtdışında çeşitli mecralarda “her fırsatta Türkiye aleyhine yazılar kaleme aldığı, yazılarıyla halkı kin ve düşmanlığa sevk ederek kutuplaşmaya neden olduğu” iddia edildi.

Açıklamada, Zaman’ın, Ortaköy’deki yılbaşını kutlayanlara yönelik saldırının ardında da sosyal medyadan “IŞİD karşısındaki en etkili güç, Suriyeli Kürtler. İster hain diyebilirsiniz ne isterseniz diyebilirsiniz ama gerçek bu. YPG ve SDG, IŞİD’e karşı en etkin güç olduğu için ABD işbirliğini onlarla yapıyor ama bunu söyleyince hain sayılıyorsun. IŞİD’e karşı en etkin güç olan YPG ve SDG’ye saldırmaya devam edilecek mi acaba?” paylaşımıyla “terör örgütüne” yönelik sempatisini açıkça ortaya koyduğu da iddia edildi, şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye aleyhtarı propaganda yaptığı, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara sempatisi ve desteğinin tespit edilmesi nedeniyle milli güvenlik politikası gereği basın kartı iptal edilmiştir.”

Zaman, Reina saldırısı sonrası Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler de “Reina’daki alçak saldırının faili Amerika’dır. Amberin Zaman ve Mehmet Ali Alabora da katliamın planlayıcısıdır” diye Twitter’dan yaptığı paylaşımla Zaman ve Alabora’yı hedef göstermişti.

1992’den beri aralarında The Washington Post, The Daily Telegraph ve The Los Angeles Times başta olmak üzere çeşitli yabancı basın organlarında Türkiye muhabiri olarak çalıştı. Taraf ve HaberTürk’te köşe yazarlığı yaptı. The Economist’in ve Los Angeles Times gazetesinin Türkiye temsilciliği görevlerini yaptı.

Gazetecilik faaliyeti sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Orada da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış. Edepsiz bir kadın. Müslüman ülkede bunu beklemek zor değil mi diyor. Haddini bil haddini. Haddini bil eline vermişler bir kalem, gazete köşesinde yazıyorsun. Haddini bil, edepsiz kadın” sözlerine maruz kalmıştı.

 

(Bianet.org)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.