ManşetTürkiye

İzmir Adliyesi’ne bombalı saldırı

0

İzmir Adliyesi’nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışı sırasında bomba yüklü araçla gelen 3 teröristi güvenlik güçleri fark etti. Teröristler fark edilince bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Patlamanın ardından çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü, 1 terörist ise hala aranıyor. Saldırıda 1 polis memuruyla 1 mübaşir’in hayatını kaybettiği bildirildi, 11 kişi yaralandı.

İzmir Adliyesi’nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışı sırasında bomba yüklü araçla gelen 3 teröristi güvenlik güçleri fark etti. Güvenlik güçleri müdahale edince teröristler bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Adliyenin yanı sıra iş merkezlerinin de yoğun olduğu bölgedeki binalarda büyük hasar meydana gelirken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Saldırıda 1 polis memuru ve 1 mübaşir’in hayatını kaybettiği öğrenildi.

Teröristlerden 2’si olay yerinde öldürüldü, kaçan teröristlerle polisler arasında çatışma bir süre daha devam etti.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ saldırıda 1’i ağır 10 kişinin yaralandığını söyledi. Saldırıda yaralanan 11 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülürken, adliye içinde de büyük panik çıktı. Adliyeye giriş ve çıkışlar durdurulurken, çevre güvenlik çemberine alındı.

Olay yerindeki teröristlerin üzerinde bomba tuzaklanmış olabileceği ihtimali üzerine bomba imza uzmanları geldi. Uzmanlar köpeklerinle inceleme başlattı. İzmir Adliyesi’ne yönelik bombalı araçla saldırının ardından İzmir genelinde operasyonlar ve denetimler başladı, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu.

DHA muhabiri Taylan Yıldırım, patlamanın ardından yaptığı ilk açıklamada “Adliye binasının hemen girişinde bombalı bir aracın patlatıldığını görüyoruz. İlk belirlemeler de bombalı olduğuna yönelik. Giriş kâpısında hakim ve savcıların araçlarının yer aldığı otopark bulunuyor. Büyük bir hasar var, çevredeki çok sayıda araçta da hasar var. Çok sayıda ambulans gönderildi, yaralıların hastanelere kaldırıldığını görüyoruz” dedi.

DHA muhabiri Yıldırım, şunları söyledi:

Bu saatlerin adliyenin dağılım saatine yakın bir saat. Özellikle bu saatin seçildiği söylenebilir. İş hanları ve iş merkezleriyle gün içinde insanların sık sık geçtiği bir yer burası. Otomobili söndürmeye çalışıyorlar, uzun namlulu silahlı ve çelik yelek giymiş polisler de yine burada önlemlerini alıyorlar. Şu an emniyet yetkililerinden bilgi aldım, bir teröristin yerde canlı şekilde yattığını görüyorum. Üzerinde ikinci bir bomba olabileceği ihtimaline karşı da araştırılıyor.

 

(Cumhuriyet)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.