İklim KriziManşet

Filipinler’de tayfun, 4 ölü

0

Filipinler’in kuzeyinde etkili olan Nina (Nock-ten) tayfunu 4 kişinin ölümüne binlerce kişinin yaralanmasına neden oldu. Filipinler’in kuzeyindeki başkent Manila’nın da yer aldığı Luzon adasının güneydoğusunda on binlerce kişi Nina tayfunu nedeniyle güvenli bölgelere tahliye edilmişti.

Hızı zaman zaman 250 km’ye ulaşan ve 2.5 metreye ulaşan dalgalar yaratan tayfun Filipinler’e Noel günü ulaştı ve 4 kişinin ölümüne ve büyük maddi hasarlara yol açtı.

Filipinler Devlet Meteoroloji Bürosu PAGASA, yaklaşık 42 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi etkileyen Nina tayfunun saatte 20 km hızla kuzeydoğuya doğru ilerlediğini ve çarşamba sabahı ülkeyi terk etmesi bekleniyor.

Filipinlilerin hafızasında 8 Kasım  2013 tarihinde yaşanan ve 10 000 ‘de fazla insanın ölümüne sebebiyet veren tayfunun izleri hala silinmiş değil.

Filipinler’in bulunduğu takımadalar senede yaklaşık 20 büyük fırtına ve tayfuna maruz kalıyor. Halkının çoğunluğu Hıristiyan olan Filipinler halkı Nina tayfunun Noel günü gelmesini tanrının gazabı olarak görüyor. Filipinler’de son 65 senede 7 tayfun Noel günü vuku bulmuştu.

 

Yeşil Gazete, the Guardian

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.