Doğa MücadelesiManşet

Validebağ Gönüllüleri’nden ‘Validebağ Korusu’nda talana hayır’ eylemi

0

Validebağ Gönüllüleri, “Validebağ Korusu’nda ranta, ticarethaneye, yapılaşmaya, talana hayır” diyerek eylem yaptı. Koruda yeni kafe ve restoran yapılmasını istemeyen Validebağ Gönüllüleri, imza kampanyası başlattıklarını duyurdu. Validebağ Gönüllüleri’nden Olcay Can Akçer, “Validebağ Korusu tüm İstanbul halkının gözbebeğidir. Gözbebeğimize zarar verecek herhangi bir uygulamaya izin vermeyeceğiz. Atölye binası önünde 1 haftadır nöbetteyiz” dedi.

Koruda geçen günlerde yeni işletmelerin açılabilmesinin önünü açan teklif İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde kabul edilmişti. Bu teklifin kabul edilmesine tepki gösteren Validebağ Gönüllüleri dün koru içerisinde bulunan eski atölye binaları önünde eylem yaptı. “Validebağ Korusu’nda yapılaşmaya, ticarethaneye, talana hayır” pankartının açıldığı eylemde grup sık sık, “Koruma, setime, yeşilime dokunma”, “Her yer direniş, her yer Validebağ”, “Susma haykır, yeşiline sahip çık”, “Ağacıma, suyuma, ormanıma dokunma” sloganları

‘Restorasyon deyip yıktılar’

Yurttaşların yoğun destek verdiği eylemde, basın açıklamasını okuyan Olcay Can Akçer, “Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eski atölye binalarında başlatılan restorasyon çalışmasını çok yakından izliyoruz. 2. derece tarihi eser kapsamında tescilli olan bu binalar restorasyon adı altında yıkıldı. Ayrıca, restorasyon sonrasında bu binaların kafe-restoran olarak işletileceği söylenmekte. Adile Sultan Kasrı’nın içSon günlerde koruda İBB adına ölçüm yapan birilerini görmeye başladıklarını anımsatan Akçer, “Sorduğumuz sorulara net cevap alamadık. Kimisi yol yapımı için, kimisi ağaç tespiti amacıyla ölçüm yaptığını söyledi. Eğer yapılan bu ölçümler sonucunda korumuza yeni yollar yapılması, mevcut yolların genişletilmesi, uzatılması ya da asfaltlanması düşünülüyorsa, bu planlardan en kısa zamanda vazgeçilmesi gerekmektedir” diye konuştu.toran hizmeti verebilecek durumda” dedi.

Son günlerde koruda İBB adına ölçüm yapan birilerini görmeye başladıklarını anımsatan Akçer, “Sorduğumuz sorulara net cevap alamadık. Kimisi yol yapımı için, kimisi ağaç tespiti amacıyla ölçüm yaptığını söyledi. Eğer yapılan bu ölçümler sonucunda korumuza yeni yollar yapılması, mevcut yolların genişletilmesi, uzatılması ya da asfaltlanması düşünülüyorsa, bu planlardan en kısa zamanda vazgeçilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Destek çağrısı

Validebağ Korusu’nun yeni kafeye, restorana, yola veya herhangi bir tesise ihtiyacı olmadığını belirten Akçer, “18 yıl boyunca yetkililere yazılı ve sözlü olarak defalarca ilettik. Bu düşüncemizi bir kez daha yetkililere iletebilmek için hem change. org’da bir imza kampanyası başlattık; hem de komşularımızdan ıslak imza toplamaya başladık. Ayrıca atölye binaları önünde nöbet uygulaması başlattık. Tüm duyarlı insanların desteğini bekliyoruz. Doğal, yeşil ve bir bütün olarak gelecek kuşaklara aktarılmasını istediğimiz Validebağ Korusu, çevrede oturan insanların, hatta tüm İstanbul halkının gözbebeğidir” dedi.

 

(Cumhuriyet)

You may also like

Comments

Comments are closed.