Kültür-SanatManşet

Erdal Tosun trafik kazasında hayatını kaybetti

0

Bir Demet Tiyatro’daki “Eyvah Necdet/Spartaküs Vedat” karakterleriyle hafızalara kazınan oyuncu Erdal Tosun, Sarıyer’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.

52-erdal-tosun

Haberlere göre, Levent’ten Sarıyer yönüne giden bir otomobilin sürücüsü kavşakta direksiyon hakimiyetini kaybetti. Araç oyuncu Erdal Tosun’un otomobilinin üzerine düşüp yola savruldu. Erdal Tosun tavan kısmı çöken araçta yaşamını yitirdi.

Bir Demet Tiyatro’daki “Eyvah Necdet/Spartaküs Vedat” karakterleriyle bilinirliği artan Tosun, 43 yaşındaydı. Oyuncu kardeşi Gürdal Tosun da 2000 yılında hayatını kaybetmişti.

2015’te 7.530 kişi öldü

Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, 2015 yılında 6412 ölümlü kaza gerçekleşti. 7530 kişi bu kazalarda öldü. 176 bin 599 yaralamalı kaza sonucunda da 304 bin  421 kişi yaralandı.

Erdal Tosun

1963 İstanbul doğumlu Erdal Tosun’un annesi Sevim Tosun, babası ise oyuncu Necdet Tosun. Kardeşi Gürdal Tosun da oyuncuydu.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu Tosun, 1981 yılında Atıf Yılmaz‘ın teklifi ile “Mine” filminde oynayarak sinema hayatına başladı. 30 kişilik bir ekiple “Özel Tiyatro”yu kurdu, sonra dağıldılar. Daha sonra Antalya Devlet Tiyatrosunda görev aldı. Buradaki görevinden ayrılıp Yılmaz Erdoğan‘ın BKM Oyuncuları arasına katıldı.

“Bir Demet Tiyatro” televizyon tiyatrosu oyununda Eyvah Necdet/Spartaküs Vedat/İri Hikmet/Hidayet/Ekmekçi Danyal karakterlerini canlandırdı.

Birçok tiyatro oyunu, film ve dizide rol aldı. Filmleri arasında Vizontele, Gönül Yarası, GORA var.

Zeynep Kiraz adında bir kızı var.

 

(Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.