ManşetUlaşım

İzmirli bisikletçilerden 77. CM sonrası ortak karar: Bundan sonra hep trafikteyiz!

0

İzmirli bisiklet kullanıcıları trafikteki haklarını, araç sürücülerinin ve yayaların bisiklet konusundaki farkındalığını arttırmak için yine Critical Mass! (CM) dedi.

95

Dünyada 1922 yılından beridir yapılmakta olan her Critical Mass etkinliğinde olduğu gibi Karayolları Trafik Kanuna göre trafikteki haklarını savunan bisikletçiler 2010 Temmuz ayının son Cuma gününden beridir İzmir sokaklarında eylem yapıyor. Bu kapsamda 25 Kasım 2016 Cuma günü saat 18.30’dan itibaren Konak Meydanı’nda toplanmaya başlayan İzmirli bisikletçiler saat 19.00’dan itibaren şehrin işlek bulvarlarında pedal çevirdiler. Konak, Çankaya, Basmane, Kültürpark Lozan Kapısı, Alsancak Garı ve Talatpaşa Bulvarı boyunca süren bisiklet turu Gündoğdu Meydanı’nda son buldu.

Yüzü aşkın İzmirli bisikletçinin katıldığı eylemde, bisikletliler yol kenarından değil araçların kullandıkları şeritlerden bisiklet sürerek haklarınısavundular. “Trafiği biz tıkamıyoruz, trafik biziz” sloganı ile yola çıkan bisikletliler her Critical Mass’de olduğu gibi “Arabadan İn Bisiklete Bin” ve “Araba Kölelik Bisiklet Özgürlük” sloganları ile yol aldılar.

96

Şehirde yaşayan vatandaşların işten eve dönüş saati olan 19.00-20.00 saatleri arasında yapılan eylemde zaman zaman araç sürücülerinin de bisiklet kullanıcılarına el sallayarak, korna basarak destek oldukları görüldü. Otobüs duraklarında kalabalık halde dakikalardır otobüs beklemekte olan vatandaşların biraz şaşkın biraz da imrenerek bakışları arasında devam eden tur eğlenceli şekilde Gündoğdu Meydanı’nda yapılan fotoğraf çekimi ile son buldu. Turda drone ile de çarpıcı görüntüler alındı.

78. Critical Mass’e davet

97

Critical Mass’e katılan bisikletçiler önümüzdeki Aralık ayında yapılacak olan ve 30 Aralık’a denk gelen Critical Mass İzmir #78’in daha eğlenceli olacağını ve yılbaşından bir gün öncesine denk gelmesi sebebi ile çeşitli kıyafetler ve müzikle yapılacağını belirttiler. Tüm bisiklet kullanıcılarını 30 Aralık Cuma günü 18.30’dan itibaren Konak Meydanın’nda toplanıp İzmir’de 78.si yapılacak olan tura davet ettiler.

98

Critical Mass İzmir’i takip etmek için Facebook’daki Critical Mass İzmir grup sayfasına üye olabilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.