Hafta SonuManşet

Tebessüm Gönüllüleri Onkoloji Servisinde

0

‘’Bir insanı biraz daha mutlu, şen yapabiliyorsak, bundan asla geri kalmamalıyız’’ –   Hesse

Sırtımda özenle bakılmış, oyma bir bağlama ile hastaneye gidiyorum. Topraktan gelen ve kitapsız bilen Aşık Veysel’in ezgileri kulağımda Onkoloji servisine doğru yürüyorum. Kanser tedavisi gören çocukları ziyaret edeceğiz. Onkoloji’de yatan bu çocuklardan biri bağlama istiyormuş. Mersin’de oluşturulan Tebessüm Gönüllüleri derneğinin kurucusu Yasemin Birbudak benimle bu sebeple iletişime geçti, ‘bağlama getirir misin?’

Ardından, sırtladım elbet bağlamamı.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeyim. Çocuklar için..

51

YAŞATILAN TEBESSÜMLER

Tebessüm Gönüllülerine izin verildiği için, çocukları ziyaret edebiliyorlar hastanede. Bu ziyarete beni de dahil ettiklerinde; küçük arkadaşlarımın ve ailelerinin sevincine ortak oluyorum. Özellikle, Tebessüm Gönüllülerini bekleyen anneler sevinçle çocuklarına haber veriyorlar geldiğimizi. Kimimiz Pamuk Prenses kimimiz Şirin olduk ve ziyaret etmeye başladık çocukları. Çocuklar uygunsa, küçük gruplar halinde her odaya giriyoruz. Yasemin’in kucak dolusu getirdiği hikaye kitaplarını ve özveriyle şişirilip, hazırlanan balonları sunuyoruz tüm çocuklara.

52

SEVGİ, GERÇEK KAHRAMAN

Birçok şeyi hissediyor çocuklar ve Tebessüm Gönüllülerinin onlara verdiği desteği de görüyorlar. En güzeli de, yalnız olmadıklarını bilmeleri sağlıklarına daha fazla yaklaştırıyor her birini. Sevdikleri çizgi film karakterlerini karşılarında gördüklerinde de can atıyor çoğu, gözleri keyifleniyor hepsinin. Kanser hastası diyorum da dilim yine de varmıyor çocuklara kanser demeye. Batman kılığının içindeyken, kansere sövüyorum ama benim sövmem çare mi? Gen, beslenme, sanayinin havamızı düpedüz zehirlemesi, stres..  Bunlar da sebeplerden tabi. Sahi, çocuklarımızı kanser edenler kendi bahçelerinde rahatça yaşamaya devam ediyorlar hala, değil mi?

Tebessüm Gönüllülerinin çabaları boşa değil elbette. Çocukların ruhsal, psikolojik travmalarına merhem oluyorlar.  Yaşama verdikleri kıymeti ve saygıyı, itinalı hallerinden de anlayabiliyorum.

53

Ben, Batman kılığındayken keşke gerçek bir süper gücüm olsaydı diyorum. Ama sonra farkediyorum ki; sevgi, enfes bir güç ve lezzetli bir reçete. Çocukları gerçek anlamda sevindirerek, bu gücü kullanan Tebessüm Gönüllülerinin niyeti kahraman olmak değil; çehrelerde mutluluk ve umut görmek.

54-gokce-atik

 

Gökçe Atik

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.