ManşetTarım-Gıda

Kadıköy Kooperatifi’nin Kadıköy Dükkanı bu haftasonu açılıyor !

0

Kadıköy Kooperatifi, yaklaşık 3 senelik bir çalışma sonunda ilk dükkanını açtı. 27 Kasım Pazar günü, Kooperatif Dükkanı açılış etkinliği  var. İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, Caferağa mahallesinde çalışmaya başlayan Kooperatif dükkanı, çeşitli ekolojik ürünlere ev sahipliği yapıyor.

41

Kâr amacı gütmeyen, doğrudan ve aracısız bir şekilde üreticilerle çalışan, şu ana kadar tamamen gönüllü emeği ile çalışmalarını sürdüren bir kooperatif, Kadıköy Kooperatifi. Bu açıdan, Kadıköy’de resmi bir hüviyeti olan bu tarz bir kooperatif olarak da ilk olma özelliği taşıyor.

Kadıköy Kooperatifi, 27 Kasım Pazar günü, Kooperatif Dükkanı açılış etkinliği düzenliyor. Kooperatif faaliyetlerinin tanıtılacağı etkinlikte, dükkandaki ürünlerden tadımlık sunumlar yapılacak. Davetiye metni şöyle:

39

“Herkese Merhaba!

Kadıköy’de bir tüketim kooperatifi kurmak için yaklaşık 3 senedir yaptığımız çalışmaları artık Kooperatif Dükkanı’nda sürdürüyoruz.

Kasım ayı itibariyle, Kadıköy Kooperatifi’ni resmi olarak kurduk ve kooperatif çalışmamızın küçük ve mütevazi bir adımı olarak Kooperatif Dükkanı’nı açtık.

Kooperatif Dükkanı’nda, doğrudan küçük üreticiden aldığımız, doğal, sağlıklı, adil ve ekolojik yöntemlerle üretilmiş ürünler yer alıyor. Zeytinyağı, çam balı, biber salçası, kahvaltılık salça, bulgur, keçi peyniri, eski kaşar, taze kaşar, siyah zeytin, nar ekşisi, kiraz kurusu, kuru fasülye, nohut, çay, reçel gibi gıda ürünlerinin yanısıra yüzey temizleyicisi, sabun gibi temizlik ürünlerini de bulacaksınız.

Kooperatif Dükkanı, Kadıköy Kooperatifi ile tanışmak, çalışmalara katılmak, sohbet etmek isteyen herkesin uğrayabileceği, ürün alabileceği bir yer olarak; kooperatif ortakları ve gönüllülerinin çabalarıyla faaliyet gösteriyor.

Bütün kooperatif dostlarını açılışımıza bekliyoruz!

Plastik kullanımını artırmak istemiyoruz, o yüzden yanınızda torba ya da bez çantanızı getirmeyi unutmayın!

Tarih: 27 Kasım 2016, Pazar
Saat: 14:00 – 18:00
Adres: Hacı Ahmet Bey Sok. No:1 Caferağa/Kadıköy

Kadıköy Dükkan açılışının facebook etkinlik sayfasına bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Haber: Umut Kocagöz

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.