LGBTİ+Manşet

Torino’da Hande Kader anısına Trans Özgürlük Yürüyüşü

0

İtalya’nın Torino kentinde 2014 yılından beri düzenlenen Trans Özgürlük Yürüyüşü bu yıl, Türkiye’de yakılarak öldürülen Hande Kader’e adandı.

43

19 Kasım’da saat 16:30’ da Vittorio Veneto Meydanı’ndan başlayan yürüyüş şehrin diğer bir meydanı olan Carignano Meydanı’nda sahnede yapılan konuşmalar ve konserlerle sona erdi. Yürüyüşe Türkiye’yi temsilen Pembe Hayat derneği’nden  Janset Kalan ve Buse Kılıçkaya da  katıldı.

Var olan sorunların küresel olduğunu dile getiren Buse Kılıçkaya, Torino Onur Koordinasyonu’na teşekkür ederek nefret kurbanı olan ve bu yüzden katledilen herkesin sesi olmaya devam edeceklerini  söyledi.

42

Transfobi, homofobi, ırkçılık, ayrımcılık ve bir çok hak ihlali ve erişimi için çeşitli yollarla mücadele eden, Torino Gay Pride gibi Trans Özgürlük Yürüyüşü’nü de organize eden  Torino LGBT Onur Koordinasyonu’ndan Christian Ballarin bu yıl Türkiye ile gösterilen dayanışmayı şu sözlerle açıkladı.

“ Bu yıl TorinoTrans Özgürlük Yürüyüşünün 3. Yılı. Bu sene daha geniş kapsamlı bir organizasyon düşündük, bu yüzden Türkiye’den Pembe Hayat derneğini ve TransGender European – aktivistlerini davet ettik. Ana fikir kendi sınırlarımızı aşmaktı ve bir araya gelindiğinde onlarda ve bizlerde var olan yöntemleri bir fikir alış verişi çerçevesinde uygulayarak nasıl bir aktivismin ortaya çıkacağını anlamaktı. Çünkü biliyoruz ki transeksüellerin durumu bütün ülkelerde aynı. Ayrımcılık ve önyargı çok güçlü ve bu yüzden beraber çalışmayı kaynaklarımızı çoğaltmanın bir yolu olarak görüyoruz”

Torino Belediye Başkanı Chiara Appendino  ise bu yıl yürüyüşün Hande Kader’e adanmasının oldukça anlamlı olduğunun altını çizerek hak arayışında Türkiye ile kurulucak köprüler varsa buna hazır olduklarını belirtti.

44

Organizasyon 20 Kasım 2016’da ‘Uluslararası Trans Sorunları’  başlıklı bir panel ile sona erdi.

 

Haber: Nükhet Akgün Bordignon

(Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.