ManşetMedya-İnternet

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, Pazartesi günü Can Dündar’ı kabul edecek

0
Joachim Gauck

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un pazartesi günü Can Dündar’ı kabul edeceği bildirildi.

Joachim Gauck

Joachim Gauck

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un Cumhuriyet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni Can Dündar’ı kabul edeceği bildirildi. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada Dündar ile görüşmenin pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı konutu olan Bellevue Sarayı’nda gerçekleşeceği belirtildi.

Haziran ayında yurt dışına çıkan ve Almanya’da yaşayan Can Dündar hakkında Türkiye’de üç gün önce yakalama kararı çıkarılmıştı. Can Dündar, son olarak Cumhuriyet Gazetesi’ne düzenlenen operasyon sonrasında Alman hükümetini, Türkiye’deki basın özgürlüğü ihalleri karşısında net tavır sergilememekle eleştirmişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel çarşamba günü yaptığı açıklamada Türk hükümetini eleştirmiş, Türkiye’deki gelişmeleri ‘yüksek seviyede alarm verici’ diye nitelendirerek, Türkiye’deki gazetecilere dayanışma mesajı vermişti. Can Dündar Merkel’in açıklamasının ardından perşembe günü eleştirilerini sürdürerek, ‘Merkel’in bir adım attığını, ama bu adımın çok geç geldiğini’ söylemişti. Dündar, Merkel’in açık bir kınama mesajından kaçındığına da dikkat çekmişti.

Son olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’nın FETÖ soruşturması kapsamında aranan savcıları  iade etmeme kararına istinaden Almanya’yı ‘teröre çanak tutmakla’ suçlamıştı. Erdoğan, Almanya’dan Türkiye’deki basın özgürlüğü ihalleri konusunda yapılan ‘kaygı duyuyoruz’ açıklamalarını da eleştirerek, “Biz de Almanya’nın bu yaklaşımını ve uygulamalarını kaygıyla, dehşetle izliyoruz” demişti.

 

(Deutsche Welle Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.